Mantarın her halini ailece çok severek yeriz.
Sarımsaklı yoğurt ile sunulmuş yemekler ise zaten çok lezzetlidir.
Bu yüzden ikisinin bir araya geldiği mantar mantısı da tam bize göre : )
Bazı tariflerde mantar mantısı sadece haşlanarak hazırlanıyor ama sadece haşlanmış mantar biraz yavan kalıyor.
Kararmaması için limonlu suda haşladıktan sonra zeytinyağında 5-10 dakika sote yaparsanız lezzetine lezzet katarsınız.
"Afiyetle Kalın"
13 Nisan 2010 Salı
11 Nisan 2010 Pazar
HALLEYLİ TATLI
Bugün üniversite sınavına girecek olan kızım Hilal'e, yeğenim Yunus Emre'ye, Goncagül'e, bu tatlıyı öğrendiğimiz, annemin komşusu Sevinç'in oğlu Hüseyin'e ve herkese başarılar diliyorum.
Rabbim çabalarınızı boşa çıkarmasın ve hakkınızda hayırlı olan yerleri kazanmayı nasip etsin.
Kızım söz konusu olunca verilecek tarif tabi ki bir tatlı tarifi olmalı deyip, bu Halley'li tatlıyı yayınlamaya karar verdim.
Çok pratik bir tarif, ben kek kalıbı kullandım ama pütürlü yapısından dolayı çok güzel durmadı.
Size tavsiyem düz tepsi kullanın.
"Afiyetle Kalın"
HALLEY'Lİ TATLI;
Malzemeler;
*Bu ölçü Cem'in pırlanta-fırıldak kek kalıbı içindir, daha büyük tepsi için malzemeyi iki katına çıkarın.
10 adet halley,
2-3 adet muz,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı damla çikolata,
1 su bardağı kurutulmuş meyve şekerlemesi,
2 poşet krem şanti,
3 su bardağı süt,
1 portakal kabuğunun rendesi,
Üzeri için;
Çikolatalı sos ve süt.
Tarifi;
Halleyleri ufalayın.
İçine doğradığınız muzları, ceviz içini, damla çikolatayı, meyve kurularını, portakal kabuğu rendesini ve sütle çırptığınız krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
Düz bir tepsiye malzemeyi yayıp, üzerini düzleyin.
Çikolatalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirip, tepsiye malzemenin üzerine dökün.
Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.
Eğer kek kalıbında yapacaksanız, tatlıyı kalıba yerleştirmeden önce su ile çalkalayın.
Tatlıyı kalba yerleştirip, buzdolabında soğutun.
Servis yapacağınız zaman, servis tabağına ters çavirip, üzerine çikolatalı sos döküp, kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Rabbim çabalarınızı boşa çıkarmasın ve hakkınızda hayırlı olan yerleri kazanmayı nasip etsin.
Kızım söz konusu olunca verilecek tarif tabi ki bir tatlı tarifi olmalı deyip, bu Halley'li tatlıyı yayınlamaya karar verdim.
Çok pratik bir tarif, ben kek kalıbı kullandım ama pütürlü yapısından dolayı çok güzel durmadı.
Size tavsiyem düz tepsi kullanın.
"Afiyetle Kalın"
HALLEY'Lİ TATLI;
Malzemeler;
*Bu ölçü Cem'in pırlanta-fırıldak kek kalıbı içindir, daha büyük tepsi için malzemeyi iki katına çıkarın.
10 adet halley,
2-3 adet muz,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı damla çikolata,
1 su bardağı kurutulmuş meyve şekerlemesi,
2 poşet krem şanti,
3 su bardağı süt,
1 portakal kabuğunun rendesi,
Üzeri için;
Çikolatalı sos ve süt.
Tarifi;
Halleyleri ufalayın.
İçine doğradığınız muzları, ceviz içini, damla çikolatayı, meyve kurularını, portakal kabuğu rendesini ve sütle çırptığınız krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
Düz bir tepsiye malzemeyi yayıp, üzerini düzleyin.
Çikolatalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirip, tepsiye malzemenin üzerine dökün.
Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.
Eğer kek kalıbında yapacaksanız, tatlıyı kalıba yerleştirmeden önce su ile çalkalayın.
Tatlıyı kalba yerleştirip, buzdolabında soğutun.
Servis yapacağınız zaman, servis tabağına ters çavirip, üzerine çikolatalı sos döküp, kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
10 Nisan 2010 Cumartesi
IBATECH 2010 PASTA FUARI BU HAFTA AÇILIYOR!
2 yılda bir düzenlenen "IBATECH Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" bu hafta Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezinde açılıyor.
2008 yılında ki fuar yemek blogcuları arasında çok talep görmüştü.
Bende çok severek gezip, pastacılık konusunda ki gelişmeleri görmüştüm.
Pasta ustalarının 5 dakika içinde jellerle yada krem şanti duyları ile pasta süslemelerini hayranlıkla seyretmiştik.
İnşallah bu yıl ki fuarda bu tür etkinlikler yine olur.
2008 yılında ki fuarla ilgili bol resimli yazımı görmek için, bakınız;
Pasta Fuarı 2008
Fuara nasıl giderim? diye düşünüyorsanız, arabanız yoksa en kolay yol, Metro.
Aklınızda bulunsun Metronun havaalanı hattının fuar merkezinin tam önünde bir durağı mevcut.
4. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı
15 - 18 Nisan 2010
İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo, Yeşilköy
"Afiyetle Kalın"
2008 yılında ki fuar yemek blogcuları arasında çok talep görmüştü.
Bende çok severek gezip, pastacılık konusunda ki gelişmeleri görmüştüm.
Pasta ustalarının 5 dakika içinde jellerle yada krem şanti duyları ile pasta süslemelerini hayranlıkla seyretmiştik.
İnşallah bu yıl ki fuarda bu tür etkinlikler yine olur.
2008 yılında ki fuarla ilgili bol resimli yazımı görmek için, bakınız;
Pasta Fuarı 2008
Fuara nasıl giderim? diye düşünüyorsanız, arabanız yoksa en kolay yol, Metro.
Aklınızda bulunsun Metronun havaalanı hattının fuar merkezinin tam önünde bir durağı mevcut.
4. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı
15 - 18 Nisan 2010
İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo, Yeşilköy
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)