Bu sabah, annem ve yengem bende kahvaltıdaydı.
Ablam ve kızkardeşim de bize katılacaktı, masayı ona göre hazırlamıştım ama aşırı yağış yüzünden gelemediler.
Kahvaltı için klasik kahvaltı mönüsü (kızartma, börek gibi) hazırladım.
Domates salatasına ayrı bir öncelik verdik, çünkü domatesler bugünlerde hem tadı, hemde kokusu ile tam kıvamında.
Patatesi daha çok yeğenim ve kızım için, körpecik sivri biberleride bizim için kızarttım.
Tabii sosisi de daha çok çocuklar tercih etti.
Sigara böreğini çok yağ çektiği için tavada bol yağda değilde, fırında pişirdim.
Annemin hazırladığı el yapımı kivi ve çilek reçeli de masada kaymak ile birlikte yer aldı.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTI MÖNÜSÜNDE YER ALANLAR;
Fırında Sigara Böreği
Patates ve sivri biber kızartması
Domates ve biberli sosis
Domates salatası
Annemin yaptığı; Kivi ve Çilek reçeli, kaymak.
Çilekli Pasta
22 Mayıs 2010 Cumartesi
21 Mayıs 2010 Cuma
TAHİNLİ ÇÖREK
Anneler günü çay davetimde tahinli çöreklerden hazırlamıştım, tarifini yayınlamak bugüne kaldı.
Bu çöreğin yapılışı ve malzemeleri Tarçınlı Çörek ile aynı.
Sadece arasında tarçın, damla çikolata yerine tahin var.
*Bu tarifimi;
Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 60' a ev sahipliği yapan arkadaşım Gelibolu17'ye gönderip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"
Bu çöreğin yapılışı ve malzemeleri Tarçınlı Çörek ile aynı.
Sadece arasında tarçın, damla çikolata yerine tahin var.
*Bu tarifimi;
Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 60' a ev sahipliği yapan arkadaşım Gelibolu17'ye gönderip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"
19 Mayıs 2010 Çarşamba
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI
Kemikli etle pişirilen bu karalahana sarmasını kızkardeşim Tuğba hazırladı.
Biz karalahanayı klasik bir şekilde pişiriyoruz.
Kızkardeşim Trabzon'lu bir aileye gelin gitti, bu şekilde pişirmeyi de eşinin ailesinden öğrendi.
Geçen kış, Tuğba'ya misafirliğe gittiğimizde bize karalahanayı bu şekilde hazırladı.
Kemikli et ve halis muhlis Trabzon tereyağı ile nefis bir sarma olmuştu.
Ellerine sağlık canım : )
"Afiyetle Kalın"
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI;
Malzemeler;
5-6 parça kemikli kaburga eti,
2 bağ karalahana,
İç malzemesi;
250 gram satır kıyması,
3 adet büyük boy kuru soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
2 adet domates rendesi,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
Üzeri için,
ayrıca 3-4 parça tereyağ.
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI TARİFİ;
Karalahanaların saplarını koparıp, yıkayın ve haşlayın.
İç malzemelerini karıştırın, domates rendesinin etkisi ile sulu bir iç harcı olacak.
Lahanaları biraz tombul olacak şekilde sarın.
Tencerenin dibine yıkadığınız kemikli etleri yerleştirin.
Dolmaları kemiklerin üzerine sıkı sıkı değil, gelişi güzel yerleştirin.
Tencerenin içine 1 su bardağı su ilave edin.
Sarmaların üzerine de 3-4 parça tereyağ ekleyin.
Kısık ateşte su eksilinceye kadar ağır ağır pişirin.
Tekrar 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
*Tuğba sarmanın suyunun 3 kerede, suyu bittikçe eklenmesi gerektiğini söyledi.
Pişen sarmaları sıcak sıcak kemikli eti ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Biz karalahanayı klasik bir şekilde pişiriyoruz.
Kızkardeşim Trabzon'lu bir aileye gelin gitti, bu şekilde pişirmeyi de eşinin ailesinden öğrendi.
Geçen kış, Tuğba'ya misafirliğe gittiğimizde bize karalahanayı bu şekilde hazırladı.
Kemikli et ve halis muhlis Trabzon tereyağı ile nefis bir sarma olmuştu.
Ellerine sağlık canım : )
"Afiyetle Kalın"
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI;
Malzemeler;
5-6 parça kemikli kaburga eti,
2 bağ karalahana,
İç malzemesi;
250 gram satır kıyması,
3 adet büyük boy kuru soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
2 adet domates rendesi,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
Üzeri için,
ayrıca 3-4 parça tereyağ.
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI TARİFİ;
Karalahanaların saplarını koparıp, yıkayın ve haşlayın.
İç malzemelerini karıştırın, domates rendesinin etkisi ile sulu bir iç harcı olacak.
Lahanaları biraz tombul olacak şekilde sarın.
Tencerenin dibine yıkadığınız kemikli etleri yerleştirin.
Dolmaları kemiklerin üzerine sıkı sıkı değil, gelişi güzel yerleştirin.
Tencerenin içine 1 su bardağı su ilave edin.
Sarmaların üzerine de 3-4 parça tereyağ ekleyin.
Kısık ateşte su eksilinceye kadar ağır ağır pişirin.
Tekrar 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
*Tuğba sarmanın suyunun 3 kerede, suyu bittikçe eklenmesi gerektiğini söyledi.
Pişen sarmaları sıcak sıcak kemikli eti ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)