Baştan söyleyeyim, bu tarif pratik tiramisu tarifidir.
Yıllar önce Sofra dergisinde yayınlanmıştı.
Aslına uygun yapılan tiramisuda malzemeler ve yapım tamamen farklı oluyor.
Bu tarif ise pandispanyasının hazır olması sebebi ile çok vakit almayan hemen hazırlanabilecek bir tarif.
Tabii ben kremasını bol bol sürüp, birde soğumasına fırsat vermeden resmini çekince kreması akıyormuş gibi bir görüntü ortaya çıktı ama tadı çok güzel olduğu için bunu fazla önemsemedik.
"Afiyetle Kalın"
22 Temmuz 2010 Perşembe
19 Temmuz 2010 Pazartesi
PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ
Semizotu, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir.
Her hafta pazardan 2 demet semizotu alıyorum.
1 demetin yapraklarını olduğu gibi salatada kullanıyorum.
Artan saplarını da diğer demet ile birlikte doğrayıp, yemeğini yapıyorum.
Bu tarifte kıyma kullanmadım, eğer kıymalı isterseniz soğanın peşinden kıymayı kavurarak kıymalı semizotu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Her hafta pazardan 2 demet semizotu alıyorum.
1 demetin yapraklarını olduğu gibi salatada kullanıyorum.
Artan saplarını da diğer demet ile birlikte doğrayıp, yemeğini yapıyorum.
Bu tarifte kıyma kullanmadım, eğer kıymalı isterseniz soğanın peşinden kıymayı kavurarak kıymalı semizotu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
15 Temmuz 2010 Perşembe
KAHVALTI MASASI-8
Bu kahvaltı masasını Mayıs ayında hazırlamıştım.
Domates ve salatalığın tam tadını ve kokusunu aldığı günlerdi.
O yüzden domates salatalığa hiç bir işlem yapmadan sadece doğrayarak servis yaptım.
KAHVALTI MASASINDA YER ALANLAR;
Yumurtalı Börek
Peynirli Börek
Tavuk Sote
Kabak Salatası
Söğüş Domates ve Salatalık
Halleyli Tatlı
"Afiyetle Kalın"
Domates ve salatalığın tam tadını ve kokusunu aldığı günlerdi.
O yüzden domates salatalığa hiç bir işlem yapmadan sadece doğrayarak servis yaptım.
KAHVALTI MASASINDA YER ALANLAR;
Yumurtalı Börek
Peynirli Börek
Tavuk Sote
Kabak Salatası
Söğüş Domates ve Salatalık
Halleyli Tatlı
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)