Patlıcanın mevsimi geçmeden patlıcan tariflerine devam.
Patlıcan sarmayı genellikle köfte ile sararak yemek olarak hazırlıyorum.
Son dönemde salata niyetine bu şekilde peynirli yapmaya başladım.
Tadı ve görüntüsü ile masanızı şenlendirecek kadar güzel bir aperatif.
Peynirli olduğu için kahvaltı için hazırlayabilirsiniz.
Bakınız; Kahvaltı Masası-10
Patlıcanı yağda kızartıp sarabileceğiniz gibi, önlü arkalı yağ sürüp, ızgarada pişirerek sarabilirsiniz.
Tabii tat olarak kızartılmış olanı tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
PEYNİRLİ PATLICAN SARMA;
Malzemeler;
3 adet uzun kemer patlıcan,
1 kase beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Kızartmak için; Sıvı yağ,
Sunum için;
Kırmızı biber, domates, maydanoz yaprakları,
Kürdan.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun.
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarın.
Uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine dizin.
Beyaz peyniri ufalayın, içine yıkadığınız maydanozu doğrayın.
Patlıcanın uç kısmına peynirli içten yerleştirip, rulo sarın.
Rulonun üzerine kızmızı biberden kestiğiniz bir parçayı ve maydanoz yaprağını yerleştirerek kürdan batırın.
Domates dilimlerini servis tabağına dizin, üzerine hazırladığınız peynirli patlıcan rulolarını yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
24 Eylül 2010 Cuma
20 Eylül 2010 Pazartesi
TAVUKLU TEL ŞEHRİYE SALATASI
Şehriye ile yapılan salataları çok seviyorum.
Şehriyelerin çeşitliliğide arpa-tel-yıldız vb. salatanızın görselliğine uyum sağlıyor.
Mesela bu salatada ki tel şehriye, haşlanıp tel tel ayrılmış tavuk etine çok yakışıyor.
Yıldız şehriyede görünüm olarak bu tarz salatalara çok yakışıyor.
Bakınız; Şehriye Salatası
Yine arpa şehriye ile hazırlanan "Şehriyeli Susuz Cacık" tarifine garnitür ekleyerek tarifi salataya çevirebilirsiniz.
Not;
Şehriyeyi bu tarz salatalarda haşlayarak kullanabilirsiniz ama önce kavurup sonra su ekleyerek pilav gibi pişirirseniz lezzeti çok daha güzel oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Şehriyelerin çeşitliliğide arpa-tel-yıldız vb. salatanızın görselliğine uyum sağlıyor.
Mesela bu salatada ki tel şehriye, haşlanıp tel tel ayrılmış tavuk etine çok yakışıyor.
Yıldız şehriyede görünüm olarak bu tarz salatalara çok yakışıyor.
Bakınız; Şehriye Salatası
Yine arpa şehriye ile hazırlanan "Şehriyeli Susuz Cacık" tarifine garnitür ekleyerek tarifi salataya çevirebilirsiniz.
Not;
Şehriyeyi bu tarz salatalarda haşlayarak kullanabilirsiniz ama önce kavurup sonra su ekleyerek pilav gibi pişirirseniz lezzeti çok daha güzel oluyor.
"Afiyetle Kalın"
17 Eylül 2010 Cuma
SEBZELİ ET KAVURMA
Uzun zamandır ithal etten ve fiyatların ucuzlamasından bahsediliyor ama ben hâla ne ithal et satan yer gördüm, nede et fiyatları ucuzladı.
Ramazan ayında fiyatlar uçuyor, Kurban bayramında biraz daha makul fiyatlara geriliyor.
İşimiz piyasayı elinde tutanlara kaldı.
Misafir ağırlarken, et kavurması sade yada sebzeli olsun en büyük kurtarıcım.
Tencerede kolayca kavrulması, köfte gibi el işçiliği istememesi sıkışık zamanlarda en büyük avantajı.
"Afiyetle Kalın"
SEBZELİ ET KAVURMA;
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
2 adet kırmızı biber,
4 adet sivri biber,
Tuz, zeytinyağı, kekik.
TARİFİ;
Eti küçük küçük doğrayıp, yıkayın.
Tencerede önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte kavurun.
Suyunu çektikten sonra eğer sertliği devam ediyorsa yumuşayıncaya kadar su ilave ederek pişirmeye devam edin.
Pişmesine yakın, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları, biberleri ve kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri ete ekleyip, karıştırarak sebzeleride pişirin.
Sıcakken ister tek olarak, isterseniz pilav-makarna yanında servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ramazan ayında fiyatlar uçuyor, Kurban bayramında biraz daha makul fiyatlara geriliyor.
İşimiz piyasayı elinde tutanlara kaldı.
Misafir ağırlarken, et kavurması sade yada sebzeli olsun en büyük kurtarıcım.
Tencerede kolayca kavrulması, köfte gibi el işçiliği istememesi sıkışık zamanlarda en büyük avantajı.
"Afiyetle Kalın"
SEBZELİ ET KAVURMA;
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et,
2 adet kuru soğan,
2 adet domates,
2 adet kırmızı biber,
4 adet sivri biber,
Tuz, zeytinyağı, kekik.
TARİFİ;
Eti küçük küçük doğrayıp, yıkayın.
Tencerede önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte kavurun.
Suyunu çektikten sonra eğer sertliği devam ediyorsa yumuşayıncaya kadar su ilave ederek pişirmeye devam edin.
Pişmesine yakın, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları, biberleri ve kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri ete ekleyip, karıştırarak sebzeleride pişirin.
Sıcakken ister tek olarak, isterseniz pilav-makarna yanında servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)