Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri
