28 Mart 2011 Pazartesi

KARNABAHAR PANE

Bu görmüş olduğunuz pofidikler hamur kızartması gibi görünsede aslında karnabahar kızartması.
Pane için maden suyu ve un ile hazırlanan karışıma bulayıp, kızarttığınızda karnabaharların dışı çıtır çıtır bu hamurla kaplanmış oluyor.
Sıcakken çok lezzetli oluyor.
Bu pane harcını pek çok sebzede hatta balıkta kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


MOR LAHANA SALATASI

Blogspot'ta ki yasak yüzünden bütün düzenimiz alt üst oldu.
İstediğimiz zaman bloglarımıza girip, yazı ekleyemiyoruz ve bizi izleyenlerde bize ulaşamıyorlar.
Yasak devam ederken kış sebzeleri ile hazırladığım tariflerde mecburen bahar aylarına kaymış oldu.
Yasak bittiği zaman peş peşe kış sebzeleri ile hazırladığım tarifleri yayınlarsam şaşırmayın.
İşte onlardan birisi, yoğurtlu mor lahana salatası.
Beyaz lahana ile salatayı çok seviyoruz, beyaz lahanadan hazırladığım salatada lahanayı haşlayıp, yoğurtluyorum.
Bakınız; Yoğurtlu Beyaz Lahana Salatası
Mor lahana kullandığım zaman ise rengi kaybolmasın diye kavurarak pişirip, yoğurtluyorum.
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI;
Malzemeler;
1 adet orta boy mor lahana,
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz,
3 diş sarımsak,
2 su bardağı yoğurt.
TARİFİ;
Mor lahanayı ince ince doğrayıp, yıkayın ve süzün.
Teflon tencerede süzülen lahanaları zeytinyağı ve tuz ile karıştırarak yakmadan kavurun.
1 çay bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen lahana soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 Mart 2011 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ

Portakal ile kerevizi soğuk salata olarak sık sık hazırlayıp, servis yaparım.
Ama ikisini zeytinyağlı olarak pişirmek bu seneye kısmet oldu.
Sızma zeytinyağı ve portakal suyu ile ağır ateşte pişen bu tarife bayıldık.
Hele dibinde kalan nefis aromalı suyunu çok sevdik.
Ayva ile pişirilen kereviz tarifini de denedim, onun tarifi de 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"