28 Nisan 2011 Perşembe

ÇAY DAVETİ-12

Geçen hafta sağolsunlar halalarım ve kuzenlerim beni ziyarete geldiler.
Annem ve yengeminde bize katılması ile güzel bir gün geçirdik.
Mönüyü hazırlarken listeye bugünlerde tezgahları süsleyen çilek ve dolmalık biberi en başta ekledim.
Bahar aylarında misafirlerime çilekli bir şeyler hazırlamayı seviyorum.
Birde zeytinyağlı biber dolmasını bahar ve yaz aylarında çoğunlukla mönüye dahil ediyorum.
Servisi ve yenmesi kolay olsun diye, dolmalık biberlerin en küçüklerini seçiyorum.

ÇAY DAVETİ İÇİN HAZIRLADIĞIM MÖNÜ;

Garnitürlü Patates Salatası


Ispanaklı Börek


Zeytinyağlı Biber Dolması


Mayalı Gül Poğaça


Çilekli Tavuk Göğsü

"Afiyetle Kalın"

25 Nisan 2011 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Muhterem'le AfiyetleYer elması yamru yumru görüntüsü ile pek dikkat çekmez.
Sadece görüntüsü yüzünden bile tercih edilmeyebilir.
Açıkçası yer elmasına karşı benimde ön yargılarım vardı.
Fakat kızkardeşim özellikle zeytinyağlısının çok güzel olduğunu anlattıkça "artık bu sebzeyi denemenin vaktidir" deyip, zeytinyağlı olarak pişirdim.
Yer elmalarını seçerken (soyarken beni çok uğraştırsa da) küçük boylarını tercih ettim.
Elma dilimi şeklinde doğradım.
Bu yıl kış sebzelerinde (özellikle kerevizde) kullandığım portakal suyunu yer elmasında da kullandım.
Malzemelerde ki havuç ve portakal suyu yüzünden kesme şeker kullanmadım.
2 kaşık pirinç ekledim, zeytinyağını da sızma kullanınca (bana göre) nefis bir tat ortaya çıktı.
Yer elmasına artık hakkını veriyorum ve bundan sonra daha çok pişiriyorum : )
"Afiyetle Kalın"

22 Nisan 2011 Cuma

BAKLA PANE

Baharın müjdecisi bakla diyoruz ama bu sene soğuk ve yağışlı havalar yüzünden baharın geldiğini tam olarak anlayamadık.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Bu tarifi yemek dergisinde gördüm ve fikir değişik geldiği için hemen denedim.
Pane için her zaman kullandığım maden sulu sosu hazırladım.
"Afiyetle Kalın"