ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!
Bugün anneler günü.
Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, anne olacakların, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.
Rabbim annelerimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin.
Tüm annelerin evlatlarına, evlatların da annelerine kavuşmasını nasip etsin.
Her yıl, anneler gününden 1 gün önce annemde toplanırız.
Geçen yıl annemle yakın oturduğumuz için bende toplanmayı teklif ettim.
Bakınız; Anneler Günü Çay Daveti
Bu yılda aynı organizasyonu seve seve üstlendim.
Bu sene bir değişiklik yapıp, toplantımızı kahvaltı olarak yapmaya karar verdik.
Dün sabah! öğlen desek daha doğru olur : ) anneler günü kahvaltımızı gerçekleştirdik.
ANNELER GÜNÜ KAHVALTISI İÇİN HAZIRLADIĞIM MÖNÜ;
Şerit Poğaça
Sebzeli Börek
Garnitürlü Patates Salatası
Gül Tatlısı
Canım annem, sen güllerin en güzeline layıksın.
"Afiyetle Kalın"
8 Mayıs 2011 Pazar
6 Mayıs 2011 Cuma
ŞERİT POĞAÇA
Bayılıyorum şu mayalı hamurlara, puf puf görüntüsüne, yerken pamuk gibi olmasına.....
Bu liste daha uzar gider.
Bu aralar maya ile çok haşır neşir oldum.
Yaş maya aldığım zaman genellikle dörtlü paket oluyor.
Birini kullanıyorum diğerleri kalıyor, ne yapsam ne yapsam derken pek çok tarif denemiş oluyorum.
Geçen gün evde ekmek yoktu, evde ki mayayı haşhaşlı ekmek yaparak değerlendirdim.
Bakınız; Haşhaşlı Ekmek
Bu tarifi Lezzet dergisinin Mart sayısının kapağında görünce "ben bu poğaçayı mutlaka denemeliyim" dedim.
Şekil olarak dergiyi örnek aldım, hamur olarak katmer poğaça tarifindeki hamuru kullandım.
Bu hamurla 12-13 adet poğaça çıkıyor.
Eğer kalabalık misafirleriniz olacaksa 25 adet poğaça çıkan Puf Puf Poğaça hamurunu kullanın.
İlk yaptığım andan itibaren beni hiç üzmeyen bir poğaça oldu.
Bu yazıda kullandığım resimleri ilk yaptığım poğaçalarla çektim.
Daha sonra 20 kişilik gün toplantımda yaptım.
Kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım, bakınız;
Kahvaltı Masası 16-Anneler Günü
ve henüz bu poğaçayı bende yemeyen misafirlerime de yapacağım : )
"Afiyetle Kalın"
ŞERİT POĞAÇA; (12 Adet)
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 paket kuru maya veya yaş maya (42 gramlık)
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı),
İç malzemesi için;
1oo gram beyaz peynir,
4-5 dal maydanoz.
Üzerine;
Çörek otu.
TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletin.
Daha sonra küçük bir mandalina büyüklüğünde pezilere ayırıp, yuvarlayın.
Not;
Hamur mayalı olduğu için pişincede yayılıp büyüyecektir, o yüzden hamur pezilerini küçük tutmanızda fayda var.
Tezgaha çok az un serpip, hamur pezisini uzunlamasına açın.
Uç kısmına maydanozlu peynir ekleyin.
Hamuru yarısına kadar sarın.
Açıkta kalan uç kısmını bıçakla şerit şerit kesin.
Kesilen şeritleri hamurun üzerine doğru teker teker kapatın.
Şeritlerin uç kısmını altına getirin.
Şerit poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Mayalı hamur olduğu için geniş aralıklarla tepsiye dizin.
Şerit kısmına yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Not;
Poğaçanız fırında çok kabarıp şeritleri yukarı kalkarsa henüz hamurken düzeltebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Bu liste daha uzar gider.
Bu aralar maya ile çok haşır neşir oldum.
Yaş maya aldığım zaman genellikle dörtlü paket oluyor.
Birini kullanıyorum diğerleri kalıyor, ne yapsam ne yapsam derken pek çok tarif denemiş oluyorum.
Geçen gün evde ekmek yoktu, evde ki mayayı haşhaşlı ekmek yaparak değerlendirdim.
Bakınız; Haşhaşlı Ekmek
Bu tarifi Lezzet dergisinin Mart sayısının kapağında görünce "ben bu poğaçayı mutlaka denemeliyim" dedim.
Şekil olarak dergiyi örnek aldım, hamur olarak katmer poğaça tarifindeki hamuru kullandım.
Bu hamurla 12-13 adet poğaça çıkıyor.
Eğer kalabalık misafirleriniz olacaksa 25 adet poğaça çıkan Puf Puf Poğaça hamurunu kullanın.
İlk yaptığım andan itibaren beni hiç üzmeyen bir poğaça oldu.
Bu yazıda kullandığım resimleri ilk yaptığım poğaçalarla çektim.
Daha sonra 20 kişilik gün toplantımda yaptım.
Kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım, bakınız;
Kahvaltı Masası 16-Anneler Günü
ve henüz bu poğaçayı bende yemeyen misafirlerime de yapacağım : )
"Afiyetle Kalın"
ŞERİT POĞAÇA; (12 Adet)
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 paket kuru maya veya yaş maya (42 gramlık)
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı),
İç malzemesi için;
1oo gram beyaz peynir,
4-5 dal maydanoz.
Üzerine;
Çörek otu.
TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletin.
Daha sonra küçük bir mandalina büyüklüğünde pezilere ayırıp, yuvarlayın.
Not;
Hamur mayalı olduğu için pişincede yayılıp büyüyecektir, o yüzden hamur pezilerini küçük tutmanızda fayda var.
Tezgaha çok az un serpip, hamur pezisini uzunlamasına açın.
Uç kısmına maydanozlu peynir ekleyin.
Hamuru yarısına kadar sarın.
Açıkta kalan uç kısmını bıçakla şerit şerit kesin.
Kesilen şeritleri hamurun üzerine doğru teker teker kapatın.
Şeritlerin uç kısmını altına getirin.
Şerit poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Mayalı hamur olduğu için geniş aralıklarla tepsiye dizin.
Şerit kısmına yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Not;
Poğaçanız fırında çok kabarıp şeritleri yukarı kalkarsa henüz hamurken düzeltebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
4 Mayıs 2011 Çarşamba
ETİ PUF PASTA
Eti puf pasta veya diğer adı ile minik köstebek pasta oldukça pratik bir tarif.
Bu tarifi geçen yaz ablamdan almıştım.
3-4 defa yaptım, son iki seferinde hazır pandispanya kullandım.
Hazır pandispanya ile hazırladığınız zaman hiç vakit almıyor.
İçinde Creme Ole var ama isterseniz katı bir muhallebi de işinizi görüyor.
Bu tarifi geçen yaz ablamdan almıştım.
3-4 defa yaptım, son iki seferinde hazır pandispanya kullandım.
Hazır pandispanya ile hazırladığınız zaman hiç vakit almıyor.
İçinde Creme Ole var ama isterseniz katı bir muhallebi de işinizi görüyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)