Tarih; 26 Haziran 2011
Saat; 16.25
Bir prenses sağlıcakla dünyaya gözlerini açtı ve beni 4. kez teyze yaptı.
Kızkardeşim Tuğba'nın dün bir kızı oldu.
Rabbim anne olmak isteyen herkese anneliği nasip etsin.
Efe artık ağabey oldu.
Efe'yi daha önce ki yayınlarımdan tanıyorsunuz.
İyi ki Doğdun Efe
"Afiyetle Kalın"
27 Haziran 2011 Pazartesi
SUCUKLU BULGURLU MADIMAK
Bu yıl ailece hiç yemediğimiz otlarla tanıştık.
Pazarda hiç ummadığım bir köşede demet demet taze ot satan tezgahları görünce, hemen tezgahın başına gidiyorum.
Çoğu otu tanımıyorum, pazarcıya tek tek otların isimlerini soruyorum.
Daha fazla sıkmamak için tarif sormuyorum.
Zaten bütün otlar üç aşağı beş yukarı aynı şekilde pişiyorlar.
Madımak aldığım gün internette tarif aradım.
Bu tarifi Gül'ün Mutfağı blogunda gördüm, klasik tariflere benzemiyordu.
Madımağı hemen Gül ablanın tarifine göre pişirdim.
Artı olarak bir tek kuru nane ekledim.
Sucuk, bulgur ve baharatla nefis bir yemek oldu.
Bu sezona ait son yenilebilir ot yemeği tarifimiz "diken ucu-melevcan" olacak.
"Afiyetle Kalın"
SUCUKLU BULGURLU MADIMAK;
Malzemeler;
Yarım kilo madımak,
2 adet kuru soğan,
Yarım kangal sucuk,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet domates,
1 çay bardağı pilavlık bulgur,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Madımakları temizleyip, yıkayın ve doğrayın.
Not;
Madımağın sert olan saplarını içine karıştırmayın, pişmek bilmiyorlar.
Hemen hemen 1 litre suyun içinde haşlayın.
Madımaklar yumuşamaya başlayınca bulguru ilave edin.
Kuru soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
Üzerine kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri ve biber salçasını ilave edin.
Sucuğu dilimleyerek tencerenin içine ekleyin.
Kuru naneyi ve diğer baharatları ekleyin.
Hazırladığınız bu sosu haşlanan madımakların içine ekleyerek beraber biraz daha pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Pazarda hiç ummadığım bir köşede demet demet taze ot satan tezgahları görünce, hemen tezgahın başına gidiyorum.
Çoğu otu tanımıyorum, pazarcıya tek tek otların isimlerini soruyorum.
Daha fazla sıkmamak için tarif sormuyorum.
Zaten bütün otlar üç aşağı beş yukarı aynı şekilde pişiyorlar.
Madımak aldığım gün internette tarif aradım.
Bu tarifi Gül'ün Mutfağı blogunda gördüm, klasik tariflere benzemiyordu.
Madımağı hemen Gül ablanın tarifine göre pişirdim.
Artı olarak bir tek kuru nane ekledim.
Sucuk, bulgur ve baharatla nefis bir yemek oldu.
Bu sezona ait son yenilebilir ot yemeği tarifimiz "diken ucu-melevcan" olacak.
"Afiyetle Kalın"
SUCUKLU BULGURLU MADIMAK;
Malzemeler;
Yarım kilo madımak,
2 adet kuru soğan,
Yarım kangal sucuk,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet domates,
1 çay bardağı pilavlık bulgur,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Madımakları temizleyip, yıkayın ve doğrayın.
Not;
Madımağın sert olan saplarını içine karıştırmayın, pişmek bilmiyorlar.
Hemen hemen 1 litre suyun içinde haşlayın.
Madımaklar yumuşamaya başlayınca bulguru ilave edin.
Kuru soğanı küp küp doğrayıp, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
Üzerine kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri ve biber salçasını ilave edin.
Sucuğu dilimleyerek tencerenin içine ekleyin.
Kuru naneyi ve diğer baharatları ekleyin.
Hazırladığınız bu sosu haşlanan madımakların içine ekleyerek beraber biraz daha pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
25 Haziran 2011 Cumartesi
FIRINDA BAHARATLI TAZE PATATES
Taze patatesi kızartma ve püre olarak çok severim.
Salata için haşlamak ise biraz riskli, taze olduğu için dağılma ihtimali çok yüksek.
Son yıllarda ise kabukları ile birlikte elma dilimi şeklinde kesip, baharatlarla tatlandırıp, fırında pişirmek ise ailece en favori taze patates seçeneğimiz.
Üstelik bol yağda kızarmadığı için daha hafif oluyor.
Birde minik minik taze patatesler var ki, onlar da et-tavuk yemeklerine çok yakışıyor.
Bakınız; Taze Patatesli Hindi But
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BAHARATLI TAZE PATATES;
Malzemeler;
1 kilo orta boy taze patates,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.
Tarifi;
Taze patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayıp, kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sos malzemelerini doğradığınız patateslerin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor.
Sos malzemeleri ile patatesleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslu patatesleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, patatesleri arada sırada karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"
Salata için haşlamak ise biraz riskli, taze olduğu için dağılma ihtimali çok yüksek.
Son yıllarda ise kabukları ile birlikte elma dilimi şeklinde kesip, baharatlarla tatlandırıp, fırında pişirmek ise ailece en favori taze patates seçeneğimiz.
Üstelik bol yağda kızarmadığı için daha hafif oluyor.
Birde minik minik taze patatesler var ki, onlar da et-tavuk yemeklerine çok yakışıyor.
Bakınız; Taze Patatesli Hindi But
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BAHARATLI TAZE PATATES;
Malzemeler;
1 kilo orta boy taze patates,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.
Tarifi;
Taze patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayıp, kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sos malzemelerini doğradığınız patateslerin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor.
Sos malzemeleri ile patatesleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslu patatesleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, patatesleri arada sırada karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)