
Beyaz soğanı çok severim, yemeklerimde ve acı olmadığı için salatalarda bol bol kullanırım.
Soğan salatasında tercihim beyaz soğandır.
Bakınız;
Soğan Salatası
Pazar kahvaltılarında yada canımız hafif bir akşam yemeği yemek istediğinde beyaz soğanları yumurtalı olarak pişiririm.
Turşu kavuracağım zaman turşunun tuz miktarını dengelemesi için yine bol bol beyaz soğan kullanırım.
Soğan dolması yapmak içinde yine beyaz soğan kullandım.
Bazı tariflerde soğan hafif haşlanarak, yaprak yaprak ayrılıyor ve içleri o şekilde dolduruluyor.
Ben çiğken iç kısımlarını bir kaç kademe çıkararak hazırladım.
Kıymalı harç kullandım ama eminim zeytinyağlısı da çok güzel olur.
"Afiyetle Kalın"
SOĞAN DOLMASI;
Malzemeler;
1 kilo beyaz soğan (soğanların büyük olması işinizi kolaylaştırır)
İç malzemesi;
100 gram kıyma,
1 büyük çay bardağı pirinç,
6-7 dal dereotu,
6-7 dal maydanoz,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
Kapak için;
Domates.
TARİFİ;
Dolmanın içini hazırlamak için, soğanı rendeleyin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın.
Daha sonra hepsini kıyma, salça ve baharatlarla birlikte yoğurun.
Soğanların baş kısmını keserek kabuklarını soyun.
En içte yer alan kısmından bir kaç kademe boşaltın.
Bu iş için kabak oyacağı kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız kıymalı harç ile soğanları doldurun.
Domates ile kapak yapıp, dibi geniş bir tencereye hazırladığınız soğan dolmalarını yerleştirin.
Yarım çay bardağı zeytinyağını dolmaların üzerine dökün, tuzunu serpin.
Üzerine dolmaları geçmeyecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Kıymalı olduğu için sıcak sıcak servis yapın.