9 Eylül 2011 Cuma

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Bir ismi de "Patlıcan Balığı" olan bu tarifi bu yaz sık sık hazırladım.
İsminde kızartma geçsede aslında çok fazla yağ kullanılmıyor.
Tavada ağır ağır pişirilerek hazırlanıyor.
Sarımsaklı yoğurt yanına çok yakışıyor.
Kullanacağınız patlıcanları küçük boyda seçerseniz hem daha kolay pişer, hemde sunumu daha şık olur.
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

7 Eylül 2011 Çarşamba

KAKAOLU MİLKSHAKE

Muhterem'le Afiyetle
Dondurma, süt ve buz parçaları ile hazırlanan milkshake yaz aylarında en çok tercih edilen içeceklerin başında yer alıyor.
Çilek-muz-şeftali gibi kolayca püresi yapılabilen meyvelerle de milkshake hazırlayabilirsiniz.
Meyveli milkshakelerde süt yerine meyve suyu kullanabilirsiniz.
Kakaolu milkshake için kakaolu ve vanilyalı dondurma kullandım.
Üzerini süslemek için ayrıca krem şanti yada karamel kullanmadım, onun yerine çikolata kullandım.
Sizde üzerini isterseniz çikolata-krem şanti-karamel ile süsleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

2 Eylül 2011 Cuma

PATATESLİ SEMİZOTU SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık.
Ramazan'ın bitimi ile birlikte sanki sıcaklıklar yeniden geri döndü.
Hava geçen haftalara bakarak daha sıcak ve nemli.
Ramazan'da hiç sıkıntısız içtiğimiz çorbayı bugünlerde gözümüz görmüyor.
Yine yoğurtlu hafif salatalara dönüş yaptık.
Semizotu yaz aylarının en sevilen sebzelerinden birisidir.
Eskiden sadece yemeğini yaptığım semizotunu son yıllarda daha çok salata olarak hazırlıyorum.
Klasik semizotu salatasında yoğurt ve salatalık varken bu tarifte işin içine haşlanmış patateste giriyor.
Semizotu ile hazırladığım diğer tariflerim  👉BURADA
Patates ile hazırladığım diğer salata tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"