1 Ekim 2011 Cumartesi

NEKTARİN REÇELİ

Şeftaliyi malum sebeplerden yiyemem.
Hatta elime bile alamam, o yüzden bizim eve genellikle nektarin alınır.
Nektarin, yaz aylarında en sevdiğim meyvelerin başında gelir.
Geçenlerde, kışın da bu güzellikten ve mis gibi kokusundan mahrum kalmayalım diye nektarin reçeli yaptım.
Nektarin reçelinin tadı da kokusu da çok güzel oluyor.
Tezgahlardan kalkmadan fırsatı değerlendirin, hiç olmazsa 1 kilo meyve ile denemelik yapın.
"Afiyetle Kalın"

29 Eylül 2011 Perşembe

PARFE

Bu havada ne parfesi diyebilirsiniz ama eminim önümüzde ki haftalarda havalar tekrar ısınacak.
Laf aramızda havalar iyice soğumadan soğuk tarifleri bitirmeye çalışıyorum 😊
Bir kaç tanede içecek tarifim var haberiniz olsun 😏
Parfeyi bu yaz oğlumun yanında Kastamonu'da kaldığımız zaman yapmıştım.
Oğluşla birlikte yemiştik, tarifi vermek bugünlere kaldı.

28 Eylül 2011 Çarşamba

BAMYA DİZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Son elveda!
Bugünlerde pazar tezgahlarında ki bamyanın üzerinde bu cümle yazıyor.
Bende bamya ortadan kalkmadan eşime ve kızıma son bir kez daha bamya pişirdim.
Tabii daha önce pişirmediğim şekilde pişirip, resmini çektim ki bloguma da faydası olsun.
Bamya dizmesi çok şık bir yemek fakat biraz el oyalayıcı, zaten bamyanın külahını çıkarmak için epey uğraşıp, üstüne birde dizme işi çıkınca 1 saatten fazla vaktimi aldığını belirtmeliyim.
Fakat sızma zeytinyağının etkisi ile o kadar lezzetli olmuştu ki ben bile 2-3 kaşık yedim
"Afiyetle Kalın"