Reçel tariflerime ayva reçelini eklemenin tam zamanı.
Bugünler ayvanın en bol ve güzel olduğu günler.
Ayva reçelini çocukluğumda annem yapardı, ben ise hayatımda ilk defa ayva reçeli yaptım.
Reçel pişerken çıkan koku beni taaa çocukluğuma kadar götürdü.
23 Aralık 2011 Cuma
20 Aralık 2011 Salı
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI
Mısır sever misiniz?
Ben közlenmiş yada patlamış değil, haşlanmış mısır severim.
Yaz aylarında pazardan mısır alıp, düdüklü de pişiririm, kızımla birlikte seve seve yeriz.
Son bir kaç senedir haşladığım mısırların birazının tanelerini çıkarıp, porsiyonluk şekilde buzluğa kaldırıyorum.
Daha sonra salata, çorba ve pilavda kullanıyorum.
Mısır çorbası yaparken içine mantar da ekledim, beyaz un yerine mısır unu kullandım.
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı haşlanmış, dilimlenmiş kültür mantarı,
3-4 dal dereotu,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı mısır unu (beyaz un kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
TARİFİ;
Tereyağı tencerede eritin, içine dilimlenmiş-limonlu suda haşlanmış mantarları ilave edip, kavurun.
İçine mısır tanelerini ilave edin.
2 su bardağı su ekleyip, kaynatın.
Sütün içine mısır unu veya beyaz unu ekleyin ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye devam edin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca ince ince doğradığınız dereotunu ilave edip, ocağı kapatın.
"Afiyet Olsun"
Ben közlenmiş yada patlamış değil, haşlanmış mısır severim.
Yaz aylarında pazardan mısır alıp, düdüklü de pişiririm, kızımla birlikte seve seve yeriz.
Son bir kaç senedir haşladığım mısırların birazının tanelerini çıkarıp, porsiyonluk şekilde buzluğa kaldırıyorum.
Daha sonra salata, çorba ve pilavda kullanıyorum.
Mısır çorbası yaparken içine mantar da ekledim, beyaz un yerine mısır unu kullandım.
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı haşlanmış, dilimlenmiş kültür mantarı,
3-4 dal dereotu,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı mısır unu (beyaz un kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
TARİFİ;
Tereyağı tencerede eritin, içine dilimlenmiş-limonlu suda haşlanmış mantarları ilave edip, kavurun.
İçine mısır tanelerini ilave edin.
2 su bardağı su ekleyip, kaynatın.
Sütün içine mısır unu veya beyaz unu ekleyin ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye devam edin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca ince ince doğradığınız dereotunu ilave edip, ocağı kapatın.
"Afiyet Olsun"
19 Aralık 2011 Pazartesi
PATATES MANTISI
Patates mantısını geçen hafta Oktay Usta'nın programında görünce hemen denedim.
Hepimizin çok hoşuna gitti.
Çay davetleri için değişik bir salata tarifimiz daha oldu, mutlaka misafirlerime de bu salatadan yapacağım.
Patatesi herkes sever, herhangi bir yemeğin veya salatanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve sos hem çok lezzetli olur, hemde çok şık olur.
Hem lezzetli, hemde şık, e daha ne olsun : )
"Afiyetle Kalın"
PATATES MANTISI;
Malzemeler; (6-7 adet için)
5-6 adet orta boy patates,
Çeyrek demet maydanoz,
Tuz, sıvıyağ.
Kıymalı harç için;
250 gram kıyma,
2 adet orta boy soğan,
Tuz, Karabiber, sıvıyağ.
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken soyup, ezin, iyice yoğurup, püre yapın.
Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
Maydanoz, tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile patatesleri yoğurun.
Elinize iri bir mandalina büyüklüğünde patates püresi alıp, yuvarlayın.
Ortasını açarak çanak şekline getirin.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
Tencerede sıvıyağın içinde soğanları pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı ekleyin.
Tuz, karabiber, isterseniz kırmızı pul biber ve farklı baharatlar ekleyerek kıymayı kavurun.
Kavrulan kıymayı patateslerin içine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu patatesin üzerine birer yemek kaşığı yerleştirin.
Üzerine sıvı yağda çiğ kokusu gidene kadar pişirdiğiniz biber salçalı sosu ve kırmızı pul biberi serpin.
Kıyma donmasın diye fazla bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hepimizin çok hoşuna gitti.
Çay davetleri için değişik bir salata tarifimiz daha oldu, mutlaka misafirlerime de bu salatadan yapacağım.
Patatesi herkes sever, herhangi bir yemeğin veya salatanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve sos hem çok lezzetli olur, hemde çok şık olur.
Hem lezzetli, hemde şık, e daha ne olsun : )
"Afiyetle Kalın"
PATATES MANTISI;
Malzemeler; (6-7 adet için)
5-6 adet orta boy patates,
Çeyrek demet maydanoz,
Tuz, sıvıyağ.
Kıymalı harç için;
250 gram kıyma,
2 adet orta boy soğan,
Tuz, Karabiber, sıvıyağ.
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken soyup, ezin, iyice yoğurup, püre yapın.
Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.
Maydanoz, tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile patatesleri yoğurun.
Elinize iri bir mandalina büyüklüğünde patates püresi alıp, yuvarlayın.
Ortasını açarak çanak şekline getirin.
Tencerede sıvıyağın içinde soğanları pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı ekleyin.
Tuz, karabiber, isterseniz kırmızı pul biber ve farklı baharatlar ekleyerek kıymayı kavurun.
Kavrulan kıymayı patateslerin içine yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu patatesin üzerine birer yemek kaşığı yerleştirin.
Üzerine sıvı yağda çiğ kokusu gidene kadar pişirdiğiniz biber salçalı sosu ve kırmızı pul biberi serpin.
Kıyma donmasın diye fazla bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)