Sakatat olarak sadece ciğer ve yürek yiyebiliyorum.
Ciğeri bu şekilde hazırladığınız zaman dürüm döner gibi lavaş içinde sunabilirsiniz.
Diğer ciğer tariflerim için, bakınız;
Arnavut Ciğeri
Ciğer Yahnisi
Tavuk Ciğeri
"Afiyetle Kalın"
YAPRAK CİĞER;
Malzemeler;
500 gram dana veya kuzu ciğer,
Sıvı yağ, kekik, kırmızı pul biber, tuz.
Ayrıca;
Kişi sayısınca lavaş,
Kornişon turşu,
Taze soğan,
Roka yaprakları,
Domates.
TARİFİ;
Ciğeri suyun içinde ıslatıp, bir kaç saat bekletin.
Dışında ki zarı soyup, ince ince dilimleyin.
Kırmızı pul biber, kekik ve tuz ile harmanlayın.
Kızgın yağda kızartıp, sıcak sıcak servis yapın.
Dürüm olarak hazırlamak için;
Ciğerleri pişirdikten sonra lavaşın içinde temizlenmiş roka yaprakları, taze soğan, kornişon turşu, domates dilimleri ile birlikte dürüm yapın ve ayran ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
26 Aralık 2011 Pazartesi
23 Aralık 2011 Cuma
AYVA REÇELİ
Reçel tariflerime ayva reçelini eklemenin tam zamanı.
Bugünler ayvanın en bol ve güzel olduğu günler.
Ayva reçelini çocukluğumda annem yapardı, ben ise hayatımda ilk defa ayva reçeli yaptım.
Reçel pişerken çıkan koku beni taaa çocukluğuma kadar götürdü.
Bugünler ayvanın en bol ve güzel olduğu günler.
Ayva reçelini çocukluğumda annem yapardı, ben ise hayatımda ilk defa ayva reçeli yaptım.
Reçel pişerken çıkan koku beni taaa çocukluğuma kadar götürdü.
20 Aralık 2011 Salı
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI
Mısır sever misiniz?
Ben közlenmiş yada patlamış değil, haşlanmış mısır severim.
Yaz aylarında pazardan mısır alıp, düdüklü de pişiririm, kızımla birlikte seve seve yeriz.
Son bir kaç senedir haşladığım mısırların birazının tanelerini çıkarıp, porsiyonluk şekilde buzluğa kaldırıyorum.
Daha sonra salata, çorba ve pilavda kullanıyorum.
Mısır çorbası yaparken içine mantar da ekledim, beyaz un yerine mısır unu kullandım.
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı haşlanmış, dilimlenmiş kültür mantarı,
3-4 dal dereotu,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı mısır unu (beyaz un kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
TARİFİ;
Tereyağı tencerede eritin, içine dilimlenmiş-limonlu suda haşlanmış mantarları ilave edip, kavurun.
İçine mısır tanelerini ilave edin.
2 su bardağı su ekleyip, kaynatın.
Sütün içine mısır unu veya beyaz unu ekleyin ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye devam edin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca ince ince doğradığınız dereotunu ilave edip, ocağı kapatın.
"Afiyet Olsun"
Ben közlenmiş yada patlamış değil, haşlanmış mısır severim.
Yaz aylarında pazardan mısır alıp, düdüklü de pişiririm, kızımla birlikte seve seve yeriz.
Son bir kaç senedir haşladığım mısırların birazının tanelerini çıkarıp, porsiyonluk şekilde buzluğa kaldırıyorum.
Daha sonra salata, çorba ve pilavda kullanıyorum.
Mısır çorbası yaparken içine mantar da ekledim, beyaz un yerine mısır unu kullandım.
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ MISIR ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı haşlanmış, dilimlenmiş kültür mantarı,
3-4 dal dereotu,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
2 yemek kaşığı mısır unu (beyaz un kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
TARİFİ;
Tereyağı tencerede eritin, içine dilimlenmiş-limonlu suda haşlanmış mantarları ilave edip, kavurun.
İçine mısır tanelerini ilave edin.
2 su bardağı su ekleyip, kaynatın.
Sütün içine mısır unu veya beyaz unu ekleyin ve karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye devam edin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca ince ince doğradığınız dereotunu ilave edip, ocağı kapatın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)