12 Ocak 2012 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün çorbasını uzun zamandır yapmak istiyordum, Ramazan ayında Sofra Dergisinin verdiği "30 gün 30 mönü" kitapçığında görünce denedim.
Ramazan sıcak günlere geldiği halde, iftarlarda bu çorbaya hiç "hayır" demedik, rahat rahat içtik.
Orjinal tarifte kuzu eti kullanılıyor ama dana eti de kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

DÜĞÜN ÇORBASI;
Malzemeler;
250 gram kuzu eti,
8 su bardağı su,
1 çorba kaşığı dolusu tereyağ,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
Tuz.
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
İsteğe bağlı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ;
Kuzu etini düdüklü tencere de haşlayın.
Pişen eti elinizle iyice didikleyin.
Et suyunu soğuması için bir kenara alın.
Tereyağı ve unu bir tencereye alın, un hafif pembeleşene kadar kavurun.
Sütü ve soğuyan et suyunu ilave edin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Daha sonra didiklenmiş eti ve tuzu ilave edin.
1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Üzeri için;
Küçük bir el tavası yada cezvede sıvıyağı ısıtın.
İçine kuru naneyi ve isterseniz kırmızı pul biberi ekleyip, 1-2 kere karıştırıp, ocağı kapatın.
Tencerede ki çorbanın içine, yada servis zamanı ayrı ayrı kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine bu sosu dökün.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

9 Ocak 2012 Pazartesi

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI (BİR YASTIKTA PASTASI)

 Wedding anniversary cake
Bir yastıkta 25 yıl!
Bugün eşimle 25.evlilik yıldönümümüz.
25. yıl için "gümüş yıl" derler, bu yüzden pastayı biraz daha özenerek hazırladım.
Bu modeli yıllar önce bir kaç blogda görmüş heveslenmiştim ama o zaman pasta konusunda kendime bu kadar güvenmiyordum.
Doğrusu şimdi de mükemmel pastalar yapan pek çok ustaya karşı pasta yapıyorum diyemem.
Benimki tamamen amatör çalışmalar.
Bir de bizde şeker hamuru pek sevilmiyor, o yüzden kırk yılda bir şeker hamuru ile çalışınca kendinizi fazla geliştiremiyorsunuz.
Pasta malzemelerimi Aralık ayının son haftası kızımla yaptığımız Eminönü gezisi sırasında Besan'dan aldım.
Besan'ın fiyatları hesaplı, ürünleri bol ve diğer pasta malzemesi satan yerlere göre daha geniş bir mekanda hizmet veriyor.


6 Ocak 2012 Cuma

PÜRELİ ISPANAK GRATEN

Muhterem'le Afiyetle

Sebzelerin fırında beşamel sosla, kaşar peynirle pişmiş halini çok seviyorum.
Bugüne kadar pek çok sebzeyi fırında pişirdim.
Ispanakta fırında pişirmeyi istediğim sebzelerin başında geliyordu fakat çok narin yaprakları olduğu için "acaba nasıl olur? ya fazla kabarmayan cılız bir şey olursa?" diye düşünüp, yapmıyordum.
Geçen ay Aylin'de gördüğüm "Püreli Ispanak Graten" tarifi ise tam aradığım fırında ıspanak özelliklerine sahipti.
Bu tarifte ıspanağın altında patates püresi var ve püre yemeğe hem lezzet hemde hacim kazandırıyor.
Hemen tarifi denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Ispanağı değişik bir şekilde pişirmek isterseniz, hem görüntüsünü hem de tadını çok beğeneceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"