Ramazan sıcak günlere geldiği halde, iftarlarda bu çorbaya hiç "hayır" demedik, rahat rahat içtik.
Orjinal tarifte kuzu eti kullanılıyor ama dana eti de kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Sebzelerin fırında beşamel sosla, kaşar peynirle pişmiş halini çok seviyorum.
Bugüne kadar pek çok sebzeyi fırında pişirdim.
Ispanakta fırında pişirmeyi istediğim sebzelerin başında geliyordu fakat çok narin yaprakları olduğu için "acaba nasıl olur? ya fazla kabarmayan cılız bir şey olursa?" diye düşünüp, yapmıyordum.
Geçen ay Aylin'de gördüğüm "Püreli Ispanak Graten" tarifi ise tam aradığım fırında ıspanak özelliklerine sahipti.
Bu tarifte ıspanağın altında patates püresi var ve püre yemeğe hem lezzet hemde hacim kazandırıyor.
Hemen tarifi denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Ispanağı değişik bir şekilde pişirmek isterseniz, hem görüntüsünü hem de tadını çok beğeneceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"