Browni kurabiye ya da bir diğer adı ile ıslak kurabiye şekerli süt ile ıslatılmanın verdiği yumuşaklıkla nefis oluyor.
Benim gibi kıtır kıtır ve çıtır şeyleri fazla sevmiyorsanız bu kurabiye tam size göre.
Bu kurabiyeyi bir kahvaltı menüsünde de kullandım.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
15 Mart 2012 Perşembe
13 Mart 2012 Salı
KEREVİZ MÜCVERİ
Hemen hemen her sebzeden pane veya mücver yapıp kerevizi ayırmak olmazdı.
Üstelik kereviz en sevdiğim kış sebzelerinin arasında üst sıralarda yer alıyor.
Sıcak kereviz yemeklerini değil de soğuk salatalarını tercih eden kızım bile kereviz mücverini seve seve yedi.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı biber,
Kerevizin yeşil yaprakları veya maydanoz,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvıyağ,
Servis için;
Yoğurt.
TARİFİ;
Kerevizin dış kabukları soyun ve rendeleyin.
Havucun dışını kazıyın ve kerevizin içine rendeleyin.
Kırmızı biberin tohumunu çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve kaseye ekleyin.
Kerevizin yapraklarını yıkayıp süzün, ince ince doğrayıp, ekleyin.
Yumurtaları kırın.
Tuzunu, kabartma tozunu ve ununu ekleyip, karıştırın.
İçine 2 su bardağı su ilave edin ve iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı krep hamuru gibi akışkan olmalı.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, kızdırın.
Hazırladığınız mücver hamurundan 2-3 kaşık tavaya ekleyip, kaşığın tersi ile düzleştirin.
Mücverin önünü ve arkasını pişirin.
Diğer mücverleri de bu şeklilde pişirin.
Yoğurt ile birlikte servis edin.
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu yani Canlı Ağaç Müzesi'nin kış resimlerine ait yazı dizisinin 3. ve son bölümünü ayrıca hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;
10 Mart 2012 Cumartesi
VANİLYALI SICAK MUZ
Bu tarifte muz, tavada eritilip hafif karamelize olmuş tereyağ ve şekerle pişiriliyor.
Vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapılıyor.
Lezzeti yerinde, yenmediği için evde kararan muzları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapılıyor.
Lezzeti yerinde, yenmediği için evde kararan muzları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Tarif Lezzet Dergisinin Şubat 2010 sayısında yayınlanmış.
Bir de hamura bulananarak yapılan muz kızartması var, bir ara onu da denemek istiyorum.
"Afiyetle Kalın"
VANİLYALI SICAK MUZ;
Malzemeler;
4 adet muz,
50 gram tereyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Servis için;
Vanilyalı dondurma veya kaymak,
Toz Antep fıstığı.
TARİFİ;
Muzların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin.
Tereyağını tavada eritip, vanilya ve şekeri ilave edin.
Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekleyin.
Tamamen eriyince muzları ekleyip, önlü arkalı 4-5 dakika pişirin.
Pişen muzları servis tabağın aktarıp, üzerine vanilyalı dondurma veya kaymak ilave edin.
Toz Antep fıstığı serperek, bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)