9 Nisan 2012 Pazartesi

IBATECH 2012 PASTA FUARI BU HAFTA AÇILIYOR!

Yemek Bloggerlerinin, Pasta-Çikolata-Dondurma düşkünlerinin merakla beklediği, 2 yılda bir yapılan "IBATECH 5.Uluslararası Ekmek, Pasta, Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" Perşembe günü açılıyor.
2008 ve 2010 yılında düzenlenen fuarları ziyaret etme fırsatını buldum, kısmet olur da bu yıl da gidebilirsem bol bol resim çekmek ve buradan paylaşmak istiyorum.

7 Nisan 2012 Cumartesi

SUCUKLU BULGURLU PAZI

Geçen yıl pazardan aldığım madımağı Gül ablanın tarifi ile bu şekilde pişirmiştim.
Bakınız;
Pazıyı çok severim, fakat klasik şekilde pişirmek istemediğim için, tarifi pazıya uyarladım.
Çok güzel oldu, sucuk ve bulgur pazıya da çok yakıştı.
"Afiyetle Kalın"

5 Nisan 2012 Perşembe

KÖFTE MANTOLU BRÜKSEL LAHANASI

İlk resme bakıp, brüksel lahanasının garnitür olarak köftenin çevresinde olduğunu zannetmeyin.
Bu tarifte brüksel lahanasını köftenin içine yerleştiriyorsunuz ve fırında pişiriyorsunuz.
Brüksel lahanası köftenin içinde, üstelik köfte malzemesi sulu köfte gibi pirinçli olarak hazırlanıyor.
Tarifi  Lezzet Dergisinden aldım, derginin Şubat 2010 sayısında yayınlanmış.
Tarifin orjinal ismi "Köfteli Brüksel Lahanası" fakat benim bu isimde başka tariflerim olduğu için ismini "köfte mantolu brüksel lahanası" olarak değiştirdim.
Tarifi uygularken karşılaştığım tek sorun, orta yağlı kıyma kullandığım için pişince şekli bozulan köfteler oldu ama lezzeti kesinlikle çok güzeldi.
Bunun kadar lezzetli bir brüksel lahanası tarifine ne dersiniz? Bakınız;

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

Ayrıca bakınız; Etli Brüksel Lahanası

"Afiyetle Kalın"

BRÜKSEL LAHANALI KÖFTE;
Malzemeler;
200 gram brüksel lahanası,
Köfte Malzemeleri;
500 gram yağsız kıyma,
Yarım çay bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 diş sarımsak,
Karabiber,
5-6 dal maydanoz,
Tuz.
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası,
Zeytinyağı, tuz.

TARİFİ;
Köfteyi hazırlamak için;
Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup, rendeleyin.
Maydanozları incecik kıyın.
Kıymanın içine ekleyip, tuz-karabiber, yumurta ve pirinci ilave edip, yoğurun.
Brüksel lahanasının dış yapraklarından bir kaç tanesini koparıp, kaynayan suda biraz diri kalacak şekilde haşlayın.

Elinizi yağlayın, köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayın.
Elinizin içinde açın ve içine 1 adet hafif haşlanmış brüksel lahanası yerleştirin.

Yuvarlayarak köfte haline getirin, fırına dayanıklı bir tepsiye hazırladığınız köfteleri dizin.

Salçayı 1,5 su bardağı su, 3-4 kaşık zeytinyağ ve tuz ile karıştırıp, köfterin üzerine dökün.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Orta hararette ki fırında suyunu çekip, köfteler pişinceye kadar pişirin.
Son 5-10 dakikasında üzerinde ki folyoyu çıkarıp, köftelerin kızarmasınız sağlayabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"