Bugün size Kastamonu-Abana'ya ait yöresel bir yemek tarifi vereceğim.
Bu yemeği görümcemin gelini Sema ve annesi Münevver Abla hazırladı.
Sema bize Abana'dan gelin geldi, dolayısı ile Abana kültürüne ve mutfağına ait pek çok şey biliyor.
Hafta içi beni aradı "yenge size İç Yemeği hazırlayacağım, yemeğe bekliyorum" dedi.
Açıkçası Kastamonu'lu olduğum halde o güne kadar hiç İç yemeği yememiştim ve görmemiştim.
Tarz olarak Tirit'e benziyor, tek farkı etin altına ince yufka yerine küçük küpler halinde doğranmış kalın gözleme yerleştiriliyor.
Gözleme kalın olduğu ve tereyağ ile kavrulduğu için et suyu ile ıslanınca hamurlaşmıyor.
Münevver Abla ve Sema, ellerinize sağlık İç yemeği oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemekti : )
Kastamonu kültürüne ve yemeklerine ait ayrıntılı, bol resimli bir yazı görmek isterseniz, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Kastamonu-2.bölüm
"Afiyetle Kalın"
İÇ YEMEĞİ;
Malzemeler;
1 kilo kemikli et,
2 adet kuru soğan,
3-4 adet patates,
2 yemek kaşığı salça,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber,
4-5 adet kalın gözleme.
Gözlemeleri tavada kavurmak için;
Tereyağ veya sıvıyağ.
İÇ YEMEĞİ TARİFİ;
Eti tencereye yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Üzerine su ilave ederek eti pişirmeye başlayın.
Not;
Gözlemeler yemeğin suyu ile ıslatılacağı için suyu bol eklemelisiniz.
Etin pişmesine yakın, doğradığınız soğanları, iri iri doğradığınız patatesleri, salçayı, tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Patatesler pişinceye kadar pişirin.
Kalın gözlemeleri yuvarlayarak rulo yapın.
1 santimlik parçalar kesin, kestiğiniz parçaları da küçük kareler şeklinde tekrar kesin.
Teflon tavaya tereyağ veya sıvıyağ dökün, hazırladığınız gözlemeleri tavada kavurun.
Servis yaparken, tabağa önce kavrulmuş gözlemelerden yerleştirin.
Üzerine suyunu bol tutarak pişirdiğiniz patatesli etten yerleştirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
27 Nisan 2012 Cuma
26 Nisan 2012 Perşembe
SULTANİ BEZELYE TARİFLERİ
Patates salatası tarifleri ile ilgili dosya hazırladığım zaman her sebzeye dosya hazırlamaya karar vermiştim.
Hatta bazı kış sebzelerinin de resmini çekmiştim ama onların dosyasını mevsiminde hazırlamak kısmet olmadı.
Dosyanın en iyi tarafı konu ile ilgili bütün tariflerin bir arada bulunması, geçmiş yıllarda yayınladığım tariflerin tekrar gün yüzüne çıkması.
Şimdi konumuz bahar sebzeleri, ilk sebzemiz fazla ömrü olmayan, hatta bugünlerde zamanı dolmak üzere olan Sultani Bezelye.
Baharın müjdecisi bakla dır, ama bir diğer müjdecisi de sultani bezelyedir.
Üstelik ömrü sadece 3 en fazla 4 haftadır.
Sultani bezelyenin bilinen diğer isimleri yaprak bezelye ve kabuklu bezelyedir.
Hatta bazı kış sebzelerinin de resmini çekmiştim ama onların dosyasını mevsiminde hazırlamak kısmet olmadı.
Dosyanın en iyi tarafı konu ile ilgili bütün tariflerin bir arada bulunması, geçmiş yıllarda yayınladığım tariflerin tekrar gün yüzüne çıkması.
Şimdi konumuz bahar sebzeleri, ilk sebzemiz fazla ömrü olmayan, hatta bugünlerde zamanı dolmak üzere olan Sultani Bezelye.
Baharın müjdecisi bakla dır, ama bir diğer müjdecisi de sultani bezelyedir.
Üstelik ömrü sadece 3 en fazla 4 haftadır.
Sultani bezelyenin bilinen diğer isimleri yaprak bezelye ve kabuklu bezelyedir.
24 Nisan 2012 Salı
ZEBRA KEK
Zebra keki bilmeyen, yapmayan neredeyse yok gibidir.
Ben de bugün zebra kek tarifi vereceğim fakat asıl amacım üzerini süsleme fikirlerinden bahsetmek ve bol resimli yapım aşaması ile ilk kez yapacak olanlara yardımcı olmak.
1. resimde gördüğünüz kekin süslemesinde 1 paket Dr.Oetker Glazür Cake Icing, siyah-beyaz olanından kullandım, zebra keke yakışan en iyi sos bu oldu.
Aynı ürünün kakaolu olanından da kullandım, 2.resim ve sonuncu resimde görebilirsiniz.
Bir de evde sos olmadığı bir gün, kahvaltı misafirlerime vanilyalı ve kakaolu puding ile sos hazırladım ama pudingin koyulaşmış hali kekin üzerinde pek iyi durmadı.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
Bu arada bu yöntemle hazırladığım ve baton kek kalıbında pişirdiğim keki görmek için, bakınız;
Ebruli Kek
"Afiyetle Kalın"
Ben de bugün zebra kek tarifi vereceğim fakat asıl amacım üzerini süsleme fikirlerinden bahsetmek ve bol resimli yapım aşaması ile ilk kez yapacak olanlara yardımcı olmak.
1. resimde gördüğünüz kekin süslemesinde 1 paket Dr.Oetker Glazür Cake Icing, siyah-beyaz olanından kullandım, zebra keke yakışan en iyi sos bu oldu.
Aynı ürünün kakaolu olanından da kullandım, 2.resim ve sonuncu resimde görebilirsiniz.
Bir de evde sos olmadığı bir gün, kahvaltı misafirlerime vanilyalı ve kakaolu puding ile sos hazırladım ama pudingin koyulaşmış hali kekin üzerinde pek iyi durmadı.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
Bu arada bu yöntemle hazırladığım ve baton kek kalıbında pişirdiğim keki görmek için, bakınız;
Ebruli Kek
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)