Çilekli milföy tarifini Sofra dergisinin Mayıs sayısının kapağında gördüm.
Muhteşem görünüyorlardı, hemen denedim.
Fakat dergide ki tarifte çilekler kremaya batırılıp, milföye yerleştiriliyordu.
Bir de sunum için ayrıca bir krema pişirilmişti.
Ben bu kadar ayrıntıya girmedim, milföyleri küçük kareler halinde kestim.
İçine küçük kesilmiş çilek, toz şeker ve tarçın ekledim, bohça gibi kapatıp, pişirdim.
Piştikten sonra bol bol pudra şekeri serptim, tadı bu hali ile de çok güzel olmuştu.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
29 Mayıs 2012 Salı
28 Mayıs 2012 Pazartesi
YÜREK ŞİŞ
Cumartesi akşamı abime mangal yemeğe davetliydik.
Abimin evinin çok güzel bir terası var, havalar ısınmaya başlayınca mangal sezonu açılıyor.
Bu sezonun ilk aile mangalı için Cumartesi günü bir araya geldik.
Mangalda öncelik tavuk ürünlerinindir, spesiyal olarak kasap köftesi yada şiş köftede olur.
Cumartesi günü ise abim sürpriz yaparak yürek şişi menüye eklemiş.
Buna en çok eşim ve eniştem sevindi : )
Ben her zaman ki gibi tavuk ürünlerini tercih ettim.
Havalar sıcak olduğu zaman yemeği terasta yiyoruz ama o gün hava serin olduğu için terası kullanamadık.
Akşam yemeğimizi yedikten sonra tatlı ve çay zamanı kızkardeşim, kızım, yeğenlerim ile birlikte Eurovizyon Şarkı yarışmasını seyrettik.
Özellikle Can Bonomo'ya büyük bir destek vererek seyrettik : )
Oylama sürecini evde seyrettim, tek tek bize puan veren ülkeleri not ettim, yarışmanın sonunda "Sessiz Kalamam" blogum için tazesiyle gece vakti bir yazı hazırladım.
Bakınız; Eurovision'un Galibi İsveç Oldu!
Kısaca çok güzel bir akşamdı, bu güzel akşam ve nefis yemekler için abime ve yengeme teşekkür ediyor, ellerinize sağlık diyorum.
"Afiyetle Kalın"
Yürek şişin yanına bulgur pilavı yapabilirsiniz, tarifleri görmek için, bakınız;
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Domatesli bulgur pilavı
Müceddere (yeşil mercimekli bulgur pilavı)
Tarifin sonunda abimin terasında ki bitkilerin resimlerini paylaşmak istiyorum.
Fırça Çalısı göz alıcı rengi ve ismini hak eden şekli ile epey ilgi görüyor.
Ben daha önce tamamen açtığını görmemiştim, harika bir görüntüsü var.
Görüntüsü ile terasa bambaşka bir hava vermiş, dayanamayıp çiçeklerin önünde bol bol resim çektirdim : )
Yine görüntüsü, üstüne bir de muhteşem kokusu ile Hanımeli çiçeği terasın en değerli bitkilerinden birisi.
Bugünler de Hanımeli çiçeği en güzel, en çiçekli zamanlarını yaşıyor.
Farklı çiçekler olurda gül olmaz mı hiç, bir kaç çeşit rengi ile güllerde terasta yerini almış.
Abimin evinin çok güzel bir terası var, havalar ısınmaya başlayınca mangal sezonu açılıyor.
Bu sezonun ilk aile mangalı için Cumartesi günü bir araya geldik.
Mangalda öncelik tavuk ürünlerinindir, spesiyal olarak kasap köftesi yada şiş köftede olur.
Cumartesi günü ise abim sürpriz yaparak yürek şişi menüye eklemiş.
Buna en çok eşim ve eniştem sevindi : )
Ben her zaman ki gibi tavuk ürünlerini tercih ettim.
Havalar sıcak olduğu zaman yemeği terasta yiyoruz ama o gün hava serin olduğu için terası kullanamadık.
Akşam yemeğimizi yedikten sonra tatlı ve çay zamanı kızkardeşim, kızım, yeğenlerim ile birlikte Eurovizyon Şarkı yarışmasını seyrettik.
Özellikle Can Bonomo'ya büyük bir destek vererek seyrettik : )
Oylama sürecini evde seyrettim, tek tek bize puan veren ülkeleri not ettim, yarışmanın sonunda "Sessiz Kalamam" blogum için tazesiyle gece vakti bir yazı hazırladım.
Bakınız; Eurovision'un Galibi İsveç Oldu!
Kısaca çok güzel bir akşamdı, bu güzel akşam ve nefis yemekler için abime ve yengeme teşekkür ediyor, ellerinize sağlık diyorum.
"Afiyetle Kalın"
Yürek şişin yanına bulgur pilavı yapabilirsiniz, tarifleri görmek için, bakınız;
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Domatesli bulgur pilavı
Müceddere (yeşil mercimekli bulgur pilavı)
YÜREK ŞİŞ;
Malzemeler;
2-3 adet kuzu yüreği,
Biraz iç yağ,
1 yemek kaşığı Kırmızı biber salçası,
Kırmızı Pul Biber,
Karabiber, tuz.
TARİFİ;
Kuzu yüreklerini biraz suyun içinde bekleterek içinde ki kanın süzülmesini sağlayın.
Yürekleri ve iç yağı aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
İçine istediğiniz baharatları eklediğiniz salçalı bir sos hazırlayın.
Yürekleri bu sosun içinde harmanlayın, biraz bekletin.
Şişlere 3 yürek-1 iç yağ olmak üzere dizin.
Varsa mangalda yoksa teflon tavada pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"Tarifin sonunda abimin terasında ki bitkilerin resimlerini paylaşmak istiyorum.
Fırça Çalısı göz alıcı rengi ve ismini hak eden şekli ile epey ilgi görüyor.
Ben daha önce tamamen açtığını görmemiştim, harika bir görüntüsü var.
Görüntüsü ile terasa bambaşka bir hava vermiş, dayanamayıp çiçeklerin önünde bol bol resim çektirdim : )
Yine görüntüsü, üstüne bir de muhteşem kokusu ile Hanımeli çiçeği terasın en değerli bitkilerinden birisi.
Bugünler de Hanımeli çiçeği en güzel, en çiçekli zamanlarını yaşıyor.
25 Mayıs 2012 Cuma
ÇİLEKLİ TARİFLER
Bugüne kadar sebze dosyaları hazırladım ama bazı meyvelerin de dosya hazırlayacak kadar bol tarifi olabiliyor.
İlk meyve dosyamız, mis gibi kokusu, göz alıcı rengi, nefis tadı ile; Çilek
ÇİLEĞİN FAYDALARI:
*Çilekler C vitamini içeren besin zincirinde ilk sıralarda
yer alıyor.
*Antioksidan ve bitki özleri yüksektir.
*Kırmızılığı koyulaşan çileklerin antioksidan özelliğin daha
fazla olduğu sanılıyor.
*Hücrelere zarar veren, kanser türlerine neden olan serbest
radikallere karşı koruyucudur.
*C vitamininin yanı sıra, mükemmel bir folik asit, manganez,
potasyum, roflavin, B5 ile B6 vitamini, magnezyum, omega-3 yağ asiti, bakır ve
K vitamini kaynağıdır.
*Vücudu kuvvetlendirir. Hasta olmayı önler.
*İdrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır.
*Böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
*Mide ve bağırsak tembelliğini giderir.
*Sinirleri kuvvetlendirir.
*Yüksek tansiyonu düşürür.
*Bağırsak kurtlarını döker.
*Safra ifrazatını arttırır ve safra taşlarının dökülmesine
yardımcı olur.
*Karaciğer kifayetsizliğini ve şişliğini giderir.
*Ateşi düşürür. Diş dibi taşlarını eritir.
*Cilde tazelik ve güzellik verir.
*Damar sertliği, mafsal iltihabı, romatizma ve nıkriste de
faydalıdır.
*Şeker hastaları da yiyebilir.
*Midesi zayıf olanlar suyunu içmelidir.
ZARARLARI:
*Kumda yetiştiği için fazla yenmesi böbrekte kum oluşumuna
sebep olabilir.
*Alerjik reaksiyon verme riski vardır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)