Çilekli tariflere son hızla devam ediyorum.
Bu tarifte çileği sadece süsleme amaçlı kullandım.
İsterseniz çilek püresi hazırlayıp, ara katlara sürebilir ya da üzerini püre ile kaplayabilirsiniz.
Muhallebi sıcak olarak eklendiği için bisküvi yumuşuyor, ayrıca bisküviyi sütle ıslatmıyorum.
Bu tatlıyı akşamdan yada servisten 5-6 saat önce hazırlamanızı öneririm.
Bekledikçe bisküvileri daha da yumuşuyor ve lezzetli oluyor.
Savoyer (kedi dili) bisküvi artık her yerde bulunan bir ürün.
Bu tarz pratik tatlılarda çok kolaylık sağlıyor.
Savyer bisküvi ile hazırladığım diğer tarifleri görmek için, bakınız;
Kolay Ekler
Savoyer Bisküvili Tatlı
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, SAVOYER BİSKÜVİLİ TATLI;
Malzemeler;
1 paket savoyer (kedi dili) bisküvi,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin,
2 poşet krem şanti.
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos,
2 su bardağı süt.
Yarım kilo çilek,
1 çay bardağı hindistan cevizi.
TARİFİ;
Muhallebi malzemelerini krem şanti hariç karıştırarak pişirin.
Krem şantiyi toz olarak muhallebiye ekleyip, mikser ile çırpın.
Kedi dili bisküvi ile tepsinin alt katını 1 sıra kaplayın.
Not; Muhallebi sıcak olduğu için bisküvi yumuşuyor, ayrıca sütle ıslatmanıza gerek yok.
Üzerine sıcak halde ki muhallebinin yarısını yayın.
Tekrar bisküvi dizip, üzerine kalan muhallebiyi yerleştirin.
Çikolatalı sosu süt ile pişirin, muhallebinin üzerine dökün.
Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve iyice süzün.
Tatlının üzerine önce hindistan cevizi serpin.
Üzerine de ikiye böldüğünüz çilekleri dizin.
"Afiyet Olsun"
31 Mayıs 2012 Perşembe
30 Mayıs 2012 Çarşamba
TAVUKLU NOODLE
Noodle'ı sevdiğim için değişik tariflerini yapmayı da seviyorum.
Daha çok sebzeli olarak hazırladığım Noodle'ı, tavuklu da yapmaya başladım.
Ben daha çok kuru noodle yapıyorum, birde acı soslu sulu tarifleri var ama acı ile aramız iyi olmadığı için yapacağımı zannetmiyorum.
Eğer noodle bulamazsanız aynı tarifi çubuk makarna ile hazırlayabilirsiniz.
Tavuklu Noodle'ın menüsünde yer aldığı anneler günü çay davetimin resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
29 Mayıs 2012 Salı
ÇİLEKLİ MİLFÖY
Çilekli milföy tarifini Sofra dergisinin Mayıs sayısının kapağında gördüm.
Muhteşem görünüyorlardı, hemen denedim.
Fakat dergide ki tarifte çilekler kremaya batırılıp, milföye yerleştiriliyordu.
Bir de sunum için ayrıca bir krema pişirilmişti.
Ben bu kadar ayrıntıya girmedim, milföyleri küçük kareler halinde kestim.
İçine küçük kesilmiş çilek, toz şeker ve tarçın ekledim, bohça gibi kapatıp, pişirdim.
Piştikten sonra bol bol pudra şekeri serptim, tadı bu hali ile de çok güzel olmuştu.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
Muhteşem görünüyorlardı, hemen denedim.
Fakat dergide ki tarifte çilekler kremaya batırılıp, milföye yerleştiriliyordu.
Bir de sunum için ayrıca bir krema pişirilmişti.
Ben bu kadar ayrıntıya girmedim, milföyleri küçük kareler halinde kestim.
İçine küçük kesilmiş çilek, toz şeker ve tarçın ekledim, bohça gibi kapatıp, pişirdim.
Piştikten sonra bol bol pudra şekeri serptim, tadı bu hali ile de çok güzel olmuştu.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)