5 Ekim 2012 Cuma

SİYAH ÜZÜM ŞERBETİ

Muhterem'le Afiyetle
Siyah üzümün mevsimi geçmek üzere, henüz mevsimi geçmeden siyah üzüm şerbeti ve siyah üzüm suyu kullanılarak yapılan "Pepeçura Tatlısı" yapmaya ne dersiniz?
Bugün üzüm şerbetinin tarifini vereyim.
Pepeçura tatlısının tarifi 👉BURADA
Görmüş olduğunuz şerbeti, annemin Abana'dan dönerken getirdiği siyah kokulu üzümlerle yaptım.
Yani halis muhlis Karadeniz üzümü kullandım.
Rengi umduğumdan çok daha güzel oldu.
Kokulu üzüm olduğu için şerbete nefis bir aroma kattı. 
Üstelik yapımı çok kolay, siyah üzüm tezgahlardan kalkmadan sizde deneyip, bu tadı almalısınız. 
"Afiyetle Kalın"

2 Ekim 2012 Salı

REVANİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugün benim doğum günüm : )
Allah'ın izni ile 42'yi bitirip, 43 yaşıma girdim.
Gelelim bugünkü tarifimize, revani Türk mutfağının klasik tariflerinden birisidir.
İrmikli-şerbetli tatlılar kategorisinde başı çeker.
Yapımı çok kolaydır, el işçiliği de olmadığı için en sıkışık, en yoğun zamanınızda bile hemen hazırlayabilirsiniz.

29 Eylül 2012 Cumartesi

YUMURTALI TAZE FASULYE

Muhterem'le Afiyetle
Taze fasulye pişirme seçenekleri ne yazık ki çok fazla değil.
Yaz aylarında zeytinyağlı taze fasulye sık yapılan tariflerden birisi, en sevilen sebzeleri arasındadır ama daha çok kadınlar tercih eder.
Yumurtalı taze fasulye ise değişiklik arayanlar için güzel bir tarif, kahvaltı da bile yenebilir.
Bu tarifi yaparken ayşe kadın veya çalı fasulye tercih edin.
İsterseniz karıştırarak yumurtaları pişirin ya da "Bezelye Tavası" tarifinde ki gibi bütün bir şekilde omlet gibi pişirin.
Taze Fasulye ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"