Taze fasulye mevsimi geçmeden, tezgahlardan tamamen kalkmadan önce taze fasulye tarifleri dosyasını yayınlayıp, yaz sebzeleri dosyasına son noktayı koyuyorum.
Bundan sonra ki dosya konularım sonbahar-kış aylarında yetişen ve bulunan sebze ve meyve dosyaları üzerine olacak.
13 Ekim 2012 Cumartesi
12 Ekim 2012 Cuma
ÇAY DAVETİ-19
Annem bir gün sonra tatil için Abana'ya gidecekti, gitmeden önce beraber bir gün geçirelim diye çaya davet etmiştim.
Annem, yengem, yeğenim ve kızımla birlikte güzel bir öğleden sonra geçirmiştik.
Araya giren tatil ve Ramazan ayı sebebi ile yayını bugünlere kaldı.
11 Ekim 2012 Perşembe
BOSTAN PATLICANI PANE
Mevsimi geçmeden tariflerini yayınlamaya çalıştığım bir kaç sebzeden biriside patlıcan.
Patlıcanı artık her mevsimde bulabilirsiniz ama her sebze-meyve kendi mevsiminde güzel.
Şu an da mevsimi bitmeden yayınlanmayı bekleyen 4 tarifim var, onları da bir hafta içinde yayınlamayı planlıyorum.
Patlıcan tariflerim burada
Bostan patlıcanı tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
BOSTAN PATLICANI PANE;
Malzemeler;
2 adet bostan patlıcan, (bulamazsanız kemer patlıcan da olur)
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Servis için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak.
TARİFİ;
Bostan patlıcanının kabuğunu şerit şerit keserek alacalı soyun.
Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Sıkarak tuzlu sudan çıkarıp, boyuna ince dilimler halinde dilimleyin.
Not;
Kalın dilimlerin kızarmama ihtimali olduğu için, dilimleri ince olarak kesin.
Pane malzemelerini karıştırarak, akıcı krep hamuru kıvamında harç hazırlayın.
Patlıcan dilimlerini bu harca batırarak yağda kızartın.
Ocağın ısısı çok hararetli olmasın, yüksek ısıda pane hamuru çabuk pişer, patlıcan çiğ kalabilir.
Hazırladığınız patlıcan paneleri sıcakken, sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye uzun zaman sonra güncellendi : )
Tatilden sonra ağırlığı yemek bloguma verdiğim için gezi blogumu güncellemeye fırsat bulamamıştım.
Bu yazı ve resimlerle gezi yazılarıma devam ediyorum.
İlk yazı konum, yaz tatilimizle ilgili resimlerden oluşuyor.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Yaz Tatili 2012
Patlıcanı artık her mevsimde bulabilirsiniz ama her sebze-meyve kendi mevsiminde güzel.
Şu an da mevsimi bitmeden yayınlanmayı bekleyen 4 tarifim var, onları da bir hafta içinde yayınlamayı planlıyorum.
Patlıcan tariflerim burada
Bostan patlıcanı tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
BOSTAN PATLICANI PANE;
Malzemeler;
2 adet bostan patlıcan, (bulamazsanız kemer patlıcan da olur)
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Servis için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak.
TARİFİ;
Bostan patlıcanının kabuğunu şerit şerit keserek alacalı soyun.
Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Sıkarak tuzlu sudan çıkarıp, boyuna ince dilimler halinde dilimleyin.
Not;
Kalın dilimlerin kızarmama ihtimali olduğu için, dilimleri ince olarak kesin.
Pane malzemelerini karıştırarak, akıcı krep hamuru kıvamında harç hazırlayın.
Patlıcan dilimlerini bu harca batırarak yağda kızartın.
Ocağın ısısı çok hararetli olmasın, yüksek ısıda pane hamuru çabuk pişer, patlıcan çiğ kalabilir.
Hazırladığınız patlıcan paneleri sıcakken, sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Tatilden sonra ağırlığı yemek bloguma verdiğim için gezi blogumu güncellemeye fırsat bulamamıştım.
Bu yazı ve resimlerle gezi yazılarıma devam ediyorum.
İlk yazı konum, yaz tatilimizle ilgili resimlerden oluşuyor.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Yaz Tatili 2012
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)