24 Şubat 2013 Pazar

ISPANAKLI TARİFLER

Muhterem'le Afiyetle
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden olan ıspanakla yapabileceğiniz, daha önce yayınladığım tarifleri bahar gelmeden dosya halinde hazırladım.
Ispanak, kış sebzesi denince akla ilk gelen sebzedir.
Tadı güzeldir, pek çok tarifi vardır ama yıkanması ve temizlenmesi  çok vakit aldığı için, pek çok ev hanımı ıspanaklı yemekleri sık yapmıyor.
Yıllar önce gazetede bir haber okumuştum, bazı çalışan hanımlar vakit almasın diye ıspanakları bulaşık makinesinin üst çekmecesine dizip, ön yıkama ile yıkama yapıyormuş!
Hizmette ve pratiklikte sınır yok 😄
Neyse ki şimdi vakti olmayanlar için yıkanmış, paketlenmiş ıspanaklar var.
Ispanak, benim kış aylarında her hafta pazardan aldığım demirbaş ürünlerimden birisidir.
Ispanağı her hafta pişirince değişik pişirme yöntemleri lazım oluyor.
Bu arada, ıspanaklı tarifler dosyasını hazırlarken fark ettim ki en çok yapılan ıspanak pişirme yöntemlerinden olan pirinçli ıspanak yemeği tarifini daha önce hiç vermemişim 😊

22 Şubat 2013 Cuma

ELMALI YALANCI PROFİTEROL

Profiterol sever misiniz?
Eminim pek çok kişi bu soruya "evet" diye cevap vermiştir.
Profiterol iyi güzel de yapması biraz emek isteyen bir tarif.
Bugün tarifini verdiğim tarifle hamurla hiç uğraşmadan elma ve bisküvi ile hazırlayacağınız topların üzerine kakaolu puding dökerek profiterol hasretinizi dindirebilirsiniz : )
Elmalı topları daha önce bon bon şeklinde hazırlayıp, tarifini vermiştim.
Bakınız; Çikolatalı Elmalı Toplar
"Afiyetle Kalın"

ELMALI YALANCI PROFİTEROL;
Malzemeler;
1 paket petibör bisküvi,
3 adet elma,
3 yemek kaşığı ceviz içi,
1 çay kaşığı tarçın,
Sosu için;
1 paket çikolatalı puding,
3,5 su bardağı süt,
Üzeri için;
Ceviz içi,
Toz Antep fıstığı.

TARİFİ;
Elmaları yıkayın, kabuklarını soyun, rendeleyin.
Bisküvileri elinizle ya da robotta iyice ufalayın.
İnce çekilmiş ceviz içini ve tarçını da ekleyip, iyice yoğurun.
Hazırladığınız elmalı bisküvili  malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Hazırladığınız elmalı topları servis yapacağınız kase veya kupların içine yerleştirin.
Pudingi süt ile birlikte pişirin.
Sürekli karıştırarak biraz soğumasını sağlayın.
Pudingi kupların içinde ki elmalı topların üzerine dökün.

Son olarak toz Antep fıstığı ve ceviz içi ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"

21 Şubat 2013 Perşembe

KURU BÖRÜLCE ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetle

Kuru börülce, karnında ki siyah benek ile kuru fasulyeden ayrılan şirin bir görünüme sahip.
Bazı yerlerde adı karagöz, karnıkara olarak bilinir.
Çorbası özellikle salatası çok yapılır.
Fakat bakliyat olduğu halde piyasada kolay bulunmayan bir ürün.
Her markette bulunmuyor.
Ben kuru börülceyi pazarda ki bakliyat tezgahından alıyorum. Tezgahın sahibi olan teyze bazı bölgelerde kuru börülcenin maş fasulye ile birlikte çorba olarak pişirildiğini söyledi. Bu tarifin içinde maş fasulye yok ama tarhana var.

Kuru börülce salatasının tarifi 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"