Havalar ısındı, artık çorba tarifi verilmez diye düşünürken yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası geldi, bana da sıcak bir çorba tarifi vermek için gün doğdu : )
Pazı pazardan sık sık aldığım bir sebze ama daha çok sarmasını, kavurmasını ya da yoğurtlusunu yaparım.
Geçen gün "bir de çorbasını yapayım, içinde pazıya çok yakışan bulgur olsun, bir parça tavuk eti bulunsun, üzerine de naneli biberli bir katık hazırlayayım" derken ortaya bu çorba çıktı.
Tadını çok beğendik, pazıyı seviyorsanız bu çorbayı da seversiniz.
Pazı ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
15 Nisan 2013 Pazartesi
12 Nisan 2013 Cuma
YOĞURTLU ÇİLEK DOLMASI
Çilek bugünler de en güzel hali ile tezgahları süslemeye başladı.
Çilek aldığım zaman şekli güzel olanları yemeye kıyamıyorum, "bununla bir tarif yapayım" diye düşünmeden duramıyorum : )
Geçen hafta aldığım çileklerin şekli çok güzel olunca hemen bir tarif denedim.
Daha önce çilek dolması yapıp, içine dondurma doldurmuştum ama dondurma çabuk eridiği için servisi çok kolay olmamıştı.
Bakınız; Dondurmalı Çilek Dolması
Bu sefer tamamen kendi uydurmam olan bir iç malzemesi hazırladım.
Süzme yoğurdun içine hindistan cevizi, pudra şekeri ilave edip, karıştırdım ve çileklerin içini çay kaşığı ile oyup, içine yoğurtlu karışımdan doldurdum.
Tadına baktığım zaman "ben bu tadı biliyorum" diye düşünüp dururken, kızım geldi bir tane yer yemez "bu aynı Kanlıca yoğurdunun tadına benziyor" dedi : )
Öyle ya, Kanlıca yoğurdu pudra şekeri eklenmiş yoğurttan başka bir şey değil ki : )
Bu tarifi yapınca çok uzun süre bekletmeyin, taze taze tüketin.
İsterseniz bu tarifi labne peynir ile yapabilirsiniz.
Daha önce yayınladığım, çilekle hazırlanan tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri

YOĞURTLU ÇİLEK DOLMASI;
Malzemeler;
Yarım kilo orta veya büyük boy çilek,
İç malzemesi için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
Üzerine;
Çilekli damla çikolata.
TARİFİ;
Çileklerin yeşil yapraklı kısımlarını kesin, iyice yıkayıp süzün.
Orta kısmını çay kaşığını sapı ile oyarak çukur oluşturun.
Süzme yoğurdun içine, hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyip, karıştırın.
Krema sıkma torbasına veya şırıngasına iç malzemesini yerleştirip, çilekleri doldurun.
Yoğurdun üzerine damla çikolata yerleştirip, servis tabağına dizin.
Servis yapıncaya kadar 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuk soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Arboretum gezisinin 3.bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu-İlkbahar (3)
Çilek aldığım zaman şekli güzel olanları yemeye kıyamıyorum, "bununla bir tarif yapayım" diye düşünmeden duramıyorum : )
Geçen hafta aldığım çileklerin şekli çok güzel olunca hemen bir tarif denedim.
Daha önce çilek dolması yapıp, içine dondurma doldurmuştum ama dondurma çabuk eridiği için servisi çok kolay olmamıştı.
Bakınız; Dondurmalı Çilek Dolması
Bu sefer tamamen kendi uydurmam olan bir iç malzemesi hazırladım.
Süzme yoğurdun içine hindistan cevizi, pudra şekeri ilave edip, karıştırdım ve çileklerin içini çay kaşığı ile oyup, içine yoğurtlu karışımdan doldurdum.
Tadına baktığım zaman "ben bu tadı biliyorum" diye düşünüp dururken, kızım geldi bir tane yer yemez "bu aynı Kanlıca yoğurdunun tadına benziyor" dedi : )
Öyle ya, Kanlıca yoğurdu pudra şekeri eklenmiş yoğurttan başka bir şey değil ki : )
Bu tarifi yapınca çok uzun süre bekletmeyin, taze taze tüketin.
İsterseniz bu tarifi labne peynir ile yapabilirsiniz.
Daha önce yayınladığım, çilekle hazırlanan tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU ÇİLEK DOLMASI;
Malzemeler;
Yarım kilo orta veya büyük boy çilek,
İç malzemesi için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
Üzerine;
Çilekli damla çikolata.
TARİFİ;
Çileklerin yeşil yapraklı kısımlarını kesin, iyice yıkayıp süzün.
Orta kısmını çay kaşığını sapı ile oyarak çukur oluşturun.
Süzme yoğurdun içine, hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyip, karıştırın.
Krema sıkma torbasına veya şırıngasına iç malzemesini yerleştirip, çilekleri doldurun.
Yoğurdun üzerine damla çikolata yerleştirip, servis tabağına dizin.
Servis yapıncaya kadar 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Soğuk soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Arboretum gezisinin 3.bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu-İlkbahar (3)
10 Nisan 2013 Çarşamba
SULTANİ BEZELYELİ FIRIN MAKARNA
Mevsim bahar olunca benim pazardan alacağım sebze bellidir, sultani bezelye : )
Çok severim kendisini, parça etle ya da zeytinyağlı hiç fark etmez her halini severim.
Her sebzeyi fırında makarna ile pişirdiğim için, "sultani bezelye ile neden fırın makarna olmasın?" diye düşünerek bu tarifi hazırladım.
Sultani bezelyeyi pek sevmeyen eşim, bundan da pek hoşlanmadı, bana da "tarifi verirken benim beğenmediğimi de yaz" dedi : )
Kendisi makarnalarını yedi, biz de kızımla birlikte hepsini yedik : )
Sultani bezelye ile yapabileceğiniz daha önce yayınladığım tariflerim 👉BURADA
Çok severim kendisini, parça etle ya da zeytinyağlı hiç fark etmez her halini severim.
Her sebzeyi fırında makarna ile pişirdiğim için, "sultani bezelye ile neden fırın makarna olmasın?" diye düşünerek bu tarifi hazırladım.
Sultani bezelyeyi pek sevmeyen eşim, bundan da pek hoşlanmadı, bana da "tarifi verirken benim beğenmediğimi de yaz" dedi : )
Kendisi makarnalarını yedi, biz de kızımla birlikte hepsini yedik : )
Sultani bezelye ile yapabileceğiniz daha önce yayınladığım tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)