Ispanak pişirirken her seferinde klasik pirinçli ıspanak veya yumurtalı ıspanak pişirirseniz ev halkının "yine mi ıspanak?" sitemlerine maruz kalabilirsiniz.
Fakat değişik pişirme yöntemleri ve tariflerini kullanırsanız, bu sıkıntıyı hiç yaşamazsınız.
Bugün tarifini verdiğim tarifte ıspanak, beyaz peynir-un-yumurta ile birlikte fırında üzerinde kaşarla birlikte pişiyor.
Bu malzemelerle tahmin edersiniz ki tadı çok güzel oluyor, değişik bir ıspanak tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK;
Malzemeler; (30 cm. yuvarlak tepsi için)
1 kilo ıspanak,
1 küçük kalıp beyaz peynir (yaklaşık 300 gram)
5 yemek kaşığı un,
1 paket kabartma tozu,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
1 adet orta boy domates.
FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları ayıklayıp, doğrayın.
İyice yıkayarak çamur ve toprağından arındırın.
Yıkanan ıspanakları süzgece alın, ıspanakların üzerine 1 çaydanlık dolusu (yada su ısıtıcı) kaynar su dökün.
Bu işlem hem ıspanağın diriliğini alacak, hemde kaldıysa son kumlarını dökecektir.
İçine ufalanmış beyaz peyniri, unu, kabartma tozunu, yumurtayı, zeytinyağını, tuzunu ekleyin.
Not;
Beyaz peynirin tuz oranını dikkate alarak tuz ekleyin.
İsterseniz karabiber ve kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Bütün malzemeyi iyice karıştırın.
Tepsiyi yağlayıp, çok az unlayın.
İçine hazırladığınız ıspanaklı karışımı döküp, üzerini düzleştirin.
Üst kısmını rendelenmiş kaşar peynir ile kaplayın.
Son olarak kaşarın üzerine ince dilimlediğiniz domatesleri dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra rahat dilimleyebilmek için 10 dakika dinlendirin.
İsterseniz kare, isterseniz üçgen dilimler halinde keserek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"