15 Şubat 2014 Cumartesi

KİVİ SOSLU MUHALLEBİ

the kiwi fruit pudding
C vitamini deposu kivi ile muhallebi yapmaya ne dersiniz?
Kivi hafif ekşimsi tadı olan bir meyve, hele bir de tam olgunlaşmamış bir kiviyi yerseniz uzun süre ağzınızda ki o buruk tadı atamazsınız.
Bu tarifte muhallebiyi pişirip, üzerine nişasta ve şekerle pişirdiğiniz kivili püreyi ekliyorsunuz.
Nişasta sayesinde püre jöleli gibi duruyor.
"Afiyetle Kalın"
the kiwi fruit pudding
KİVİ SOSLU MUHALLEBİ;
Malzemeler; (5 adet kup için)

1 litre süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Kivili sos için;
3 adet olgun kivi,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Yarım çay bardağı su,
Üzerini süslemek için;
Kivi dilimleri,
Kuruyemiş veya minik çikolata topları.

the kiwi fruit pudding
KİVİ SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Kivili sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla kivili sostan yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini kuruyemiş veya minik çikolata topları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun" 


11 Şubat 2014 Salı

KALP KURABİYE

Kalp Şeklinde Kurabiye
Sevgililer günü saçmalığı ile hiç bir ilgim yok, baştan söyleyeyim :)
Kalp şeklinde kurabiye bir tek sevgililer gününde lazım olmuyor.
Evlilik yıl dönümlerinde, sevdiğinizin doğum gününde kalp şeklinde kurabiye hazırlayabilirsiniz.
Kurabiye hamuru olarak çok severek kullandığım ıslak kurabiye (browni kurabiye) tarifinde ki hamuru kullanıyorum.
Bu hamur hemen toparlanması, dağılmadan-şekli bozulmadan piştiği için benim favori kurabiye hamurumdur.
Hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;

Evlilik Yıldönümü Pastaları
"Afiyetle Kalın"


8 Şubat 2014 Cumartesi

ALIÇ MARMELATI

hawthorn berry marmalade
Alıç marmelatı ile ilk defa geçen yıl Mayıs ayında Feshane'de düzenlenen Kastamonu günlerinde karşılaştım.
Tadını merak edip az miktarda almıştım, evde tadına bakıp çok beğenince "keşke daha fazla alsaydım" diye hayıflandım.
Alıç marmelatının tadı o kadar hoşuma gitti ki sonbaharda pazarda alıç görür görmez alıp, evde kendim marmelat hazırladım.
Tarif olarak kızılcık marmelatı tarifimi kullandım, kendi yaptığım marmelatın tadını da çok beğendik fakat alıçın içinde ki mini mini çekirdekleri çıkarmak o kadar çok uğraştırdı ki bir daha yaparmıyım bilmem : )
Fakat şundan eminim bu sene Feshane'de ki Kastamonu günlerinden daha çok alıç marmelatı alacağım.
Festivalden aldığım marmelatla hazırladığım kahvaltı masası  👉burada
Kendi hazırladığım marmelatın mönüsünde yer aldığı kahvaltı masası 👉burada
"Afiyetle Kalın"