4 Mart 2014 Salı

ELMAS KURABİYE

Elmas Kurabiye
Elmas kurabiye için ne diyebilirim ki?  Hem nefis, hemde şık bir kurabiye. 
Hamuru için kullandığınız bir kurabiye hamurunu kullanabilirsiniz.
Ben "ıslak kurabiye" tarifi için kullandığım hamuru kullanıyorum.
Ortası için orjinal tarifte kakaolu fındık ezmesi kullanılıyor ama hamuru kakaolu olduğu için ben kakaosuz fındık ezmesi kullanıyorum.
Elinizde inci şekerleme varsa tam ortasına yerleştirerek görünümünü tamamlayabilirsiniz.
Bu kurabiyeleri bir çay masası için hazırlamıştım.
Çay masasına ait resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


3 Mart 2014 Pazartesi

TAZE ZENCEFİLLİ ÇAY

Fresh Ginger Tea
Taze zencefilin o muhteşem mentollü kokusuna bayılıyorum.
Bu kadar şahane kokusu olan zencefilin tadının acımsı olması çok ilginç.
Zencefilin faydaları saymakla bitmez, ister tazesi ister kurusu hiç fark etmez az da olsa yemek ve içeceklerinizden bu faydalı baharatı eksik etmeyin.
Bugün taze zencefille hazırlanan sıcak bir çay tarifi vereceğim, birde gazozunu yapıyorum havalar ısınınca buz gibi soğuk zencefilli gazoz tarifini vereceğim.
"Afiyetle Kalın"

28 Şubat 2014 Cuma

KAKAOLU PAŞA SARMASI

 Kakaolu Paşa Sarması
Bugün çok pratik, görüntü olarak şık, hafif bir tatlı tarifi vereceğim.
Fakat şunu belirtmek isterim ki bu tatlının bu kadar çok ismi olduğunu bilmiyordum.
Ben "Paşa Sarması" olarak biliyordum, bazı yerlerde "paşa lokumu","sultan lokumu",vezir sarması" gibi isimlerle biliniyor.
İsmi ne olursa olsun, lezzeti harika olan bu tatlıyı mutlaka deneyin.
Vereceğim tarif  büyük boy fırın tepsisi içindir, bu ölçülerle resimlerde gördüğünüz boyutlarda 16 adet tatlı çıkıyor.
"Afiyetle Kalın"

Kakaolu Paşa Sarması
KAKAOLU PAŞA SARMASI;
Malzemeler; (büyük boy fırın tepsisi için)
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı buğday nişasta,
7 yemek kaşığı kakao,
Arası için;
2 su bardağı soğuk süt,
3 poşet krem şanti,
Tepsinin içini kaplamak için;
1 su bardağı hindistan cevizi.

pasa sarmasi
KAKAOLU PAŞA SARMASI TARİFİ;
Un, süt, toz şeker, yağ, kakao ve nişastayı iyice karıştırıp ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin.
Muhallebiyi sürekli karıştırarak ılıtın.
Kullanacağınız fırın tepsisinin içini hindistan cevizi ile kaplayın.
Ilık haldeki muhallebiyi tepside ki hindistan cevizinin üzerine yayın.
Rahat sarabilmeniz için muhallebiniz çok kalın bir tabaka değil, hindistan cevizinin üzerini örtecek kadar ince bir tabaka olmalı.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın, tepside ki kakaolu muhallebinin üzerine hiç açıklık kalmayacak şekilde sürün.
Tatlıyı buzdolabına kaldırın, muhallebinin kıvamını bulması ve krem şantinin sertleşmesi için 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Kakaolu Paşa Sarması
Tepside ki tatlıyı önce uzun şeritler halinde kesin.
Spatula yardımı ile tatlıyı bir tur yuvarlayarak rulo yapın ve kesin.

pasa sarmasi
Kestiğiniz dilimleri servis tabağına aktarın.
Diğer şeritleri de aynı şekilde keserek hazırlayın.
Krem şantinin erimemesi için servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
"Afiyet Olsun"