Kahvaltı ülkemizin vazgeçilmez bir öğünü.
İster aile arasında mütevazi bir masa olsun, ister misafir için hazırlanıyor olsun değişik tarifler kullanmayı severiz.
Hele bu bir pazar kahvaltısı ise daha çok özeniriz.
Kahvaltılık malzemeler ile hazırlanan kanepeler hem masanızı, hem gözünüzü, hemde midenizi şenlendirecek bir tarif.
Malzeme listesi tamamen size bağlı, krem peynir, zeytin ezmesi, salça veya
Muhammara kullanabilrsiniz.
Üzerlerini cıvıl cıvıl modelleri olan kürdanlarla süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için masanızın konseptine uygun kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu arada kurabiye kalıpları ile kestiğiniz için hem ekmeklerin hemde salam ve kaşarların kenar kısımlarını
bayat ekmek böreği yaparak değerlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KANEPELER;
Malzemeler;
Tost ekmeği,
Salam (ince dilimlenmiş)
Kaşar peynir (ince dilimlenmiş)
Muhammara veya salça (isteğe bağlı)
Krem peynir,
Zeytin ezmesi,
Kırmızı biberli yeşil zeytin (dilimlenmiş)
Kürdan.
KAHVALTILIK KANEPE TARİFİ;
Tost ekmeğini kurabiye kalıpları ile kesin.
Kaşar peynir ve salam dilimlerini de tost ekmeğini kestiğiniz modeldeki kurabiye kalıbı ile kesin.
Kurabiye kalıpları ile kestiğiniz ekmeklerin yarısına muhammara veya salça sürün.
Kalan diğer yarısına da krem peynir sürün.
Zeytin ezmesi seviyorsanız zeytin ezmesi de sürebilirsiniz.
Üzerine kurabiye kalıbı ile kestiğiniz kaşar peynir ve salam dilimlerini yerleştirin.
En son kırmızı biberli yeşil zeytin dilimini üzerine yerleştirin ve üzerine kürdan batırın.
Not;
Kürdanı servis kolaylığı olması için, malzemelerin dağılmaması için mutlaka kullanın.
Hazırladığınız kanepeleri servis tabağına dizin.
Eğer hemen servis yapmayacaksanız kurumaması için kanepelerin bulunduğu servis tabağının üzerini ya fanus ile kapatın yada streç film ile kaplayın.
"Afiyet Olsun"