30 Mayıs 2014 Cuma

KARNIYARIK POĞAÇA

muhteremle afiyetle
Mayalı hamurla yapılan poğaçaları çok seviyorum.
Hem görüntüsü, hemde yumuşaklığı ile çok güzel oluyorlar.
Eskiden mayalı hamur hep aynı klasik poğaça şeklinde hazırlanırdı.
Şimdi bu tarz hamurların girmediği şekil kalmıyor.
Ben karnıyarık poğaçayı ilk yaptığım zaman peynirli yapıp, resimlerini o zaman çekmiştim ama en güzel hali kıymalı olarak hazırlanan oluyor.
İç malzemesini kıymalı hazırladığınız zaman tam bir karnıyarık görüntüsü oluyor.
Eğer kavrulmuş kıymanız varsa mutlaka kıymalısını deneyin.
"Afiyetle Kalın"

28 Mayıs 2014 Çarşamba

KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR

enginar
Enginar iyice kılçıklanmadan bu sezonun ilk enginar tarifini vereyim.
Her sene pek çok enginar tarifi veriyorum ama bu yıl şimdiye kadar hiç vermemişim :(
Geçen hafta pazardan her zaman ki gibi çanak şeklinde enginar alayım dedim.
Normalde burada enginar hep çanak şeklinde soyulmuş olarak satılır, bu sefer bir baktım saplarını üzerinde bırakmışlar.
Sapları kartlaşmıştı ama yine de görünüm olarak yemeğe çok yakıştığı için kesmedim.
Birde enginar halen 2-2,5 lira arasında bir fiyatla satılıyor.
Sanırım bu konuda Ege bölgesi çok şanslı, en körpe enginarlara en uygun fiyata sahip oluyorlar.
"Afiyetle Kalın"


26 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE

Strawberry Cheesecake
Mevsimi geçmeden vermem gereken 2 çilekli cheesecake, birde enginar tarifim var.
Aslında her iki çizkeki de çok memnun olduğum aynı yöntem ve tarifle pişirdim, tek farkları çilekle farklı sunumlar yapmam oldu.
Bugün ilk çilekli cheesecake tarifimi vereyim, peşinden enginar tarifi, sonrasında yine farklı yöntemlerle süslenmiş 2. çilekli cheescake tarifi vereceğim.
Bugünkü çilekli cheesecake sunumunda çileği püre halinde hazırlayıp, üzerine döktüm.
Diğer tarifte çilekleri ortadan kesip, çizkekin üzerine yerleştirdim ve üzerine çilekli jöle dökerek çilekleri sabitledim.
Diğer Çilekli cheesecake tarifm 👉BURADA
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA