5 Haziran 2014 Perşembe

KAHVALTI MASASI-41

kahvalti masasi
Allah kısmet ederse bu ay sonunda Ramazan-ı Şerif'e kavuşacağız.
Bende Ramazan gelmeden şimdilik elimde ki son kahvaltı masasının resimlerini yayınlamak istedim.
Bu masayı annem, benim abim ve eşimin abisi için hazırlamıştım.
11 kişilik bir aile masası olmuştu.

türk kahvaltısı
Menüyü hazırlarken herkesin damak tadına hitap edebilecek tarifler seçmeye gayret ettim.
Kıymalı midye böreği yaptım ama kıyma yemeyenler için kazayağı otlu börek yaptım.
Abimin en sevdiği Pazar kahvaltısı ürünü olan Yürek kavurmayı abimi düşünerek menüye ekledim.
Kızartmada vardı, kızartmayı ağır bulanlar için hafif bir salata olan roka salatası da vardı.
Şimdi sizi menünün ayrıntıları ile başbaşa bırakıyorum.

Turkish Breakfast

kahvaltı menusu
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.

midye börek

otlu börek

yürek kavurma
Yürek pişirdiğiniz zaman sıcağı sıcağına servis yapmanız gerekiyor, yoksa hemen yağları donabiliyor.
Bu ayrıntıyı düşünerek yüreği kapaklı bir kapta masaya yerleştirdim.

karışık kızartma
Karışık Kızartma
Son dönemde kahvaltı için bu şekilde kızartma hazırlıyorum.
Patates, kırmızı ve yeşil biberi, mantarı küp küp doğrayıp, kızartıyorum.
Rengarenk bir görüntü ortaya çıkıyor.

roka salatası
 
kahvaltılık sos

TATLILAR;

fındıklı incir tatlısı


Reçellerim;
3-Kaymak
"Afiyetle Kalın"


2 Haziran 2014 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Strawberry Cheesecake
Geçtiğimiz hafta Çilek Soslu Cheesecake tarifi verip, 2. tarifi bir kaç gün sonra vereceğimi yazmıştım.
İşte bugün o gün :)
Aslında bu kadar sık aralıklarla aynı türde tarif vermem ama çilek mevsimi geçmeden iki tarifi de vermek istedim.
Bugün çilekli, jelli cheesecake tarifini vereyim, şimdilik cheesecake tariflerine ara vereyim.
Tariften bahsedecek olursam, önceki çilekli cheesecake sunumunda çileği püre halinde hazırlayıp, üzerine döktüm.
Bugünkü tarifte ise çilekleri ortadan kesip, çizkekin üzerine yerleştirdim ve üzerine çilekli jöle dökerek çilekleri sabitledim.
Unutmadan belirteyim, jel olarak mutlaka bitkisel jel kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"

30 Mayıs 2014 Cuma

KARNIYARIK POĞAÇA

muhteremle afiyetle
Mayalı hamurla yapılan poğaçaları çok seviyorum.
Hem görüntüsü, hemde yumuşaklığı ile çok güzel oluyorlar.
Eskiden mayalı hamur hep aynı klasik poğaça şeklinde hazırlanırdı.
Şimdi bu tarz hamurların girmediği şekil kalmıyor.
Ben karnıyarık poğaçayı ilk yaptığım zaman peynirli yapıp, resimlerini o zaman çekmiştim ama en güzel hali kıymalı olarak hazırlanan oluyor.
İç malzemesini kıymalı hazırladığınız zaman tam bir karnıyarık görüntüsü oluyor.
Eğer kavrulmuş kıymanız varsa mutlaka kıymalısını deneyin.
"Afiyetle Kalın"