Evde ekmek yoksa hemen akla gelir, çat kapı misafir gelirse yine hemen akla gelir.
Üstelik hemen hemen her sebzeye, ota uygulanabilir.
Çocuğunuza yediremediğiniz sebzeyi mücverin içinde fark ettirmeden yedirebilirsiniz.
Doyurucudur, az yağda krep usulü pişirirseniz fazla yağlı olmaz, yerken baymaz.
Ben bütün mücverlerimi krep usulü pişiririm.
Yarın günlerden Pazar, aile fertlerinin evde olduğu günlerde kahvaltı daha bir özenli olur.
Mücver ile pazar kahvaltınızı şenlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 adet orta boy patates,
2 su bardağı un,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal maydanoz, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.
Patateslerin kabuğunu soyun, yıkayın ve rendeleyin.
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış maydanoz, rendelenmiş patates ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı patatesli hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"