Tart sever misiniz?
Şahsen ben tart severim ama hamur kısmının kurabiye hamuru gibi olması sebebi ile pek çok kişi tarta pek sıcak bakmıyor.
Fakat son dönemde tartın hamur bölümünün kek malzemesi ile yapılması, tartın yumuşacık, meyveli, kremalı kek haline gelmesi, pek çok kişiyi tartla barıştırdı.
Yapımı zor değil, hatta süslemesi pasta süslemekten daha pratik.
Ben tart kekleri son zamanlarda kahvaltı misafirlerim için hazırladım.
Hafif bir tatlı olduğu için kahvaltı sonrası kahve yanına çok yakışıyor.
Menüsünde Tart Kek bulunan kahvaltı masalarım;
Kahvaltı Masası-45
Kahvaltı Masası-47
Not; Tarifi "Yeşil Kivi" blogundan aldım.
16 Mart 2015 Pazartesi
12 Mart 2015 Perşembe
ETLİ PIRASA YEMEĞİ
Bahar gelmek üzere, kış sebzeleri ile yapılabilecek tarifleri bitirmem lazım :)
Kış sebzesi denince akla hemen gelse de, tercih edilmede arka sıralarda yer alan pırasayı pazardan her hafta alırım.
Genellikle zeytinyağlısını ve yumurtalısını pişiririm ama etli pırasayı da çok severek yeriz.
Hele bu et dana kuşbaşı yerine kuzu kuşbaşı olursa pırasanın lezzeti ikiye katlanır.
Ben pırasayı etli de yapsam, zeytinyağlı da yapsam salça kullanmıyorum.
İsterseniz salça ekleyebilirsiniz, diyet yapıyorsanız pirinç yerine bulgur ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo pırasa,
250 gram kuzu veya dana kuşbaşı,
1 adet orta boy havuç,
2 yemek kaşığı pirinç,
Tuz, zeytinyağı.
ETLİ PIRASA YEMEĞİ TARİFİ;
Pırasanın ilk katını soyup, atın.
Baş kısmını kesin, yıkayın.
Yapraklarının iç kısmı çamurlu olabiliyor, o bölgedeki çamurları ayrıca dikkatli yıkayın.
Pırasaları isterseniz halkalar halinde, isterseniz bu tarifte olduğu gibi verev biçimde kesin.
Havuçları da pırasalar gibi doğrayın.
Eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Eğer kuzu eti kullanırsanız etiniz hemen pişecektir.
Fakat dana eti kullanırsanız suyunu salıp çekince halen sert olabilir, bu yüzden 2 su bardağı su ilave edip, et biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et pişince üzerine 1 çay bardağından biraz daha az zeytinyağı ekleyin.
Tencereye pırasaları, havucu, pirinci, tuzu ilave edin.
Salçalı yapacaksanız bu aşamada salçayı ekleyebilirsiniz.
1 su bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
5 Mart 2015 Perşembe
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE
İçli köfteyi sevmeyen var mıdır acaba?
Çok lezzetli olan gerçek içli köfteye şekil vermek tam bir ustalık ve uzun zaman istiyor.
Bugün tarifini vereceğim tepside içli köfte ise sizi hiç uğraştırmadan çabucak hazırlanıyor.
Elbette gerçek içli köftenin yerini tutmaz ama en azından canınız içli köfte istediğinizde kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Çay misafirlerinize salata niyetine hazırlayabilirsiniz.
Geçenlerde çay misafirlerime hazırladım, menüsünde "tepside içli köfte" olan çay masalarım;
Çay Masası-25
Çay Masası-26
Bu arada unutmadan belirteyim, bu ölçüler büyük dikdörtgen borcama tam geliyor.
Ben dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir tepside yaptım, bulgur kısmı biraz kalın oldu.
Not; Tarifi "Pınar Sedef Ünal" sayfasından aldım.
"Afiyetle Kalın"
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE;
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ;
Çok lezzetli olan gerçek içli köfteye şekil vermek tam bir ustalık ve uzun zaman istiyor.
Bugün tarifini vereceğim tepside içli köfte ise sizi hiç uğraştırmadan çabucak hazırlanıyor.
Elbette gerçek içli köftenin yerini tutmaz ama en azından canınız içli köfte istediğinizde kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Çay misafirlerinize salata niyetine hazırlayabilirsiniz.
Geçenlerde çay misafirlerime hazırladım, menüsünde "tepside içli köfte" olan çay masalarım;
Çay Masası-25
Çay Masası-26
Bu arada unutmadan belirteyim, bu ölçüler büyük dikdörtgen borcama tam geliyor.
Ben dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir tepside yaptım, bulgur kısmı biraz kalın oldu.
Not; Tarifi "Pınar Sedef Ünal" sayfasından aldım.
"Afiyetle Kalın"
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE;
Malzemeler:
3 su bardağı köftelik ince bulgur,
1 su bardağı irmik,
4 adet haşlanmış iri patates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 tatlı kaşığı tuz,
İç Malzemesi:
500 gr kıyma,
4 adet iri soğan,
1 demet maydanoz,
1 çay bardağı kıyılmış ceviz,
4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arzuya göre karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,
1 tatlı kaşığı tuz,
Üzeri için:
25-30 gr tereyağ.
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ;
Derin bir kapta köftelik ince bulgur ve irmiği yaklaşık 4 su
bardağı sıcak su ile ıslatın.
Bulgur ve irmik şişerken bir yandan soğanları küçük küçük
doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin veya havanda ezin.
Kıymayı ocakta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanları, sarımsağı ve
zeytinyağını ilave edip kavurmaya devam edin.
Soğanlar pişince salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip 1 -
2 dakika daha kavurun.
En son ince ince doğradığınız maydanozu ve cevizleri ilave
edip malzemeleri karıştırıp ocağı kapatın.
Şişen bulgurun üzerine patatesi rendeleyin.
Salçayı ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Köfte hamuru macun kıvamında olacaktır.
Macun kıvamındaki hamurun yarısını fırın kabına yayın.
Elinizi ıslatarak hamuru daha kolay düzleyebilirsiniz.
Düzlediğiniz hamurun üzerine hazırladığınız bütün iç
malzemeyi eşit şekilde yayın.
Geri kalan hamurla iç malzemesinin üzerini kaplayın.
Tepside ki içli köfteyi bıçakla istediğiniz büyüklükte
dilimleyin.
Her dilimin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında, altı ve üzeri kızarana kadar
yaklaşık 45-50 dakika 200 derece de pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)