Ramazan ayına az bir zaman kala bir kurabiye tarifi vereyim.
Aslında Ramazan'da yayınlayamadığım için vermem gereken poğaça, kahvaltı masası, çay masası, kek, kurabiye tariflerim var ama bu aralar hiç vaktim yok.
Yayınlayabildiğim kadarını Ramazan öncesi yayınlamaya çalışacağım.
Gelelim bugünkü tarifim olan krem şantili kurabiyeye :)
Bir kurabiye çok az malzeme ile bu kadar mı güzel olur.
Bu kurabiye de hem malzeme az, hemde katı yağ yerine sıvı yağ kullanılıyor.
Un kurabiyesi kadar kıyır ve lezzetli oluyor.
Ben tercih etmedim ama isterseniz içine dövülmüş ceviz içi ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
25 Mayıs 2015 Pazartesi
22 Mayıs 2015 Cuma
ÇİLEKLİ, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ
Ben bu minik krepleri çok sevdim :)
Şimdiye kadar kahvaltılık tuzlu olarak, muzlu ve çilekli olarak, çikolatalı sandviç şeklinde hazırladım.
Bu minik krepler o kadar kullanışlı ki eminim daha çok tarif üretilebilir.
Daha önce kahvaltılık şiş ve muzlu çikolatalı tarifini vermiştim.
Bugün de mevsimi geçmeden çilekli olan tarifi vereyim.
Çikolatalı sandviç şeklinde olan tarifi de önümüzde ki günlerde vereceğim.
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Şimdiye kadar kahvaltılık tuzlu olarak, muzlu ve çilekli olarak, çikolatalı sandviç şeklinde hazırladım.
Bu minik krepler o kadar kullanışlı ki eminim daha çok tarif üretilebilir.
Daha önce kahvaltılık şiş ve muzlu çikolatalı tarifini vermiştim.
Bugün de mevsimi geçmeden çilekli olan tarifi vereyim.
Çikolatalı sandviç şeklinde olan tarifi de önümüzde ki günlerde vereceğim.
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
20 Mayıs 2015 Çarşamba
PANCARLI AYRAN
Kışlık sebze olan kırmızı pancar tezgahlardan tamamen kalkmadan pancarlı ayran tarifi vereyim.
Bu tarifte pancar ayrana çok tatlı pembe bir renk veriyor.
Ben haşlanmış pancarı blenderden geçirerek ayranı hazırladım ama isterseniz pancarı katı meyve sıkacağında sıkabilir, çıkan pancar suyunu ayrana ekleyebilirsiniz.
Pancar suyu ile yapılan içeceğin daha canlı ve koyu bir rengi oluyor.
Bu arada bu tarifi yapmak için taze kök pancar kullanmak zorunda değilsiniz.
Pancar turşusuyla da yapılabilirsiniz, hatta turşunun ekşimsi tadı içeceğinize farklı bir aroma katacaktır.
Su yerine maden suyu kullanabilirsiniz.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifte pancar ayrana çok tatlı pembe bir renk veriyor.
Ben haşlanmış pancarı blenderden geçirerek ayranı hazırladım ama isterseniz pancarı katı meyve sıkacağında sıkabilir, çıkan pancar suyunu ayrana ekleyebilirsiniz.
Pancar suyu ile yapılan içeceğin daha canlı ve koyu bir rengi oluyor.
Bu arada bu tarifi yapmak için taze kök pancar kullanmak zorunda değilsiniz.
Pancar turşusuyla da yapılabilirsiniz, hatta turşunun ekşimsi tadı içeceğinize farklı bir aroma katacaktır.
Su yerine maden suyu kullanabilirsiniz.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)