Ramazan ayına az bir zaman kala bir kurabiye tarifi vereyim.
Aslında Ramazan'da yayınlayamadığım için vermem gereken poğaça, kahvaltı masası, çay masası, kek, kurabiye tariflerim var ama bu aralar hiç vaktim yok.
Yayınlayabildiğim kadarını Ramazan öncesi yayınlamaya çalışacağım.
Gelelim bugünkü tarifim olan krem şantili kurabiyeye :)
Bir kurabiye çok az malzeme ile bu kadar mı güzel olur.
Bu kurabiye de hem malzeme az, hemde katı yağ yerine sıvı yağ kullanılıyor.
Un kurabiyesi kadar kıyır ve lezzetli oluyor.
Ben tercih etmedim ama isterseniz içine dövülmüş ceviz içi ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KREM ŞANTİLİ KURABİYE;
Malzemeler;
2 poşet toz krem şanti,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri, tarçın.
KREM ŞANTİLİ KURABİYE TARİFİ;
Toz krem şantileri, sıvı yağı karıştırın.
Azar azar ununu ilave edin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Not;
Eğer cevizli yapmak isterseniz bu aşamada ekleyip yoğurmalısınız.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika pişirin.
Not;
Kurabiyeniz piştiğinde beyaz, fırından çıktığında yumuşak olacaktır, hiç ellemeden fırın tepsisinde soğutun.
Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri, isterseniz tarçın serpin.
Daha sonra servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...