Kışın tart kek yaparken aklımda hep "çilekli tart kek" yapmak vardı, çok şükür bahar geldi, bahar meyveleri tezgahlarda görünmeye başladı.
Çilek en başta rengi ile tatlılara, tariflere çok yakışıyor.
"Afiyetle Kalın"
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim burada
Malzemeler;
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı şeker
Yarım paket krem şanti (toz halde)
Üzeri İçin;
Yarım kilo çilek,
1 tablet (80 gram) beyaz çikolata,
Nane yaprağı.
Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile akları iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip
malzemeler karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın
ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli
karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika
çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce
yayın.
Çileklerin yapraklarını kesip çıkarın, yıkayıp iyice süzün.Çilekleri ortasından yukarıdan aşağıya kesin.
İkiye ayırdığınız çilekleri kesik kısmı muhallebinin üzerine gelecek şeklide kremanın üzerine dizin.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Not;
Eğer çikolata eridiği halde kıvamı koyu ise 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Erittiğiniz çikolatayı kaşıkla şeritler halinde çileklerin üzerine dökün.
Son olarak isterseniz nane yaprakları ile süsleyin.
Tart kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra
servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Muhteşem bir görüntü, tadına bakanlar çok şanslı, elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilBizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Çok teşekkür ederim Ayselcim :)
SilGerçekten çok muhteşem lezzetler deniyorsunuz.Daha fazla yemeklerinizi sergilemek istiyorsanız: " Nefis Yemek Tarifleri" kendi sayfanızı oluşturarak daha fazla kitleye ulaşarak daha iyi performans sergilersiniz.nSevgiler
YanıtlaSil