Bugün 6 Mayıs yani Hıdrellez.
Anadolu'nun pek çok yerinde bugün bazı gelenekler uygulanır.
Onlardan birisi de haşlanmış yumurta ve patatese yemeklerde yer vermek, yumurtayı ve patatesi soyarken bütün dertlerinden soyunup kurtulmayı istemek, bu adetlerin sadece biri.
Ben bu salatayı bugün yapmadım ama bu tarifi vermek için bundan daha uygun bir gün olamazdı.
Bu salatayı hazırlarken "Hindiba" kullandım, bugünlerde tezgahlarda bulunan çeşit çeşit otlardan sadece birisi.
Hindiba hakkında ayrıntılı bilgiyi ve resmini zeytinyağlı tarifini verirken yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
PATATESLİ, YUMURTALI HİNDİBA SALATASI
Malzemeler;
5 adet haşlamalık patates,
3 adet haşlanmış yumurta,
Yarım demet Hindiba,
Yarım demet maydanoz,
2-3 dal taze soğan veya 1 adet kuru soğan,
Tuz, zeytinyağ, limon, kırmızı pul biber.
PATATESLİ, YUMURTALI HİNDİBA SALATASI TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.
Patatesler iyice soğuduktan sonra küp küp doğrayın.
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın.
Soğuduktan sonra doğrayıp, patateslere ekleyin.
Not;
Yumurtanın 1 tanesini isterseniz resimdeki gibi dekoratif amaçlı doğrayın yada hepsini küp küp doğrayıp patateslere ekleyin.
Hindibayı yıkayın, köklerinde ki topraklarından iyice arındırın.
İsterseniz 10 dakika sirkeli suda bekletin.
Kaynayan suda saplarının diriliği gidinceye kadar haşlayın.
Haşlandıktan sonra hemen soğuk suya atın.
Daha sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizle sıkın, doğrayın.
Hindibaları salataya ekleyin.
Maydanozu, taze soğanı yıkayıp ince ince kıyın ve salataya ekleyin.
Hazırladığınız salataya zeytinyağı-tuz-limon-kırmızı biberden oluşan sosunu ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...