Bu mevsim çorba mevsimi olabilir ama kesinlikle domates mevsimi değil😕
Peki bu çorbayı kışın nasıl yapacaksınız?
Elbette yaz sonunda büyük bir özenle hazırladığınız domates konserveleri ve sosları ile hazırlayacaksınız.
Maşallah sonbaharda "domates konservemi yaptım" deyip de instagramdan, bloglardan paylaşmayan kalmadı.
Şimdi bu domates konservelerini ve soslarını kullanma zamanı geldi.
"Afiyetle Kalın"
DOMATES ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet büyük boy domates veya 2 su bardağı domates püresi,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı su,
Varsa 2-3 yaprak taze fesleğen,
Tuz.
Servis için; (herhangi biri)
Rendelenmiş kaşar peynir,
Kruton ekmek,
Taze fesleğen.
DOMATES ÇORBASI TARİFİ;
Domateslerin kabuğunu soyun, küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin.
Domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
Suyunu çeken domateslerin üzerine 2 kaşık un serpin ve sürekli karıştırarak unu domateslerle birlikte kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
Not;
Eğer tavuk suyunuz varsa 2 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su olarak ekleyebilirsiniz.
Çorbanın suyunu ekledikten tuzunu ilave edin, çubuk blender ile iyice pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Eğer mevsimiyse çorbanıza 2-3 yaprak taze fesleğen doğrayabilir, servis esnasında üzerine fesleğen yerleştirebilirsiniz.
Servis yaparken çorbanın yanında kaşar rendesi veya kruton ekmek ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"