Bir 9 Ocak tarihinden daha yine merhaba :)
Bugün eşimle 29.evlilik yıldönümümüz.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım ama bu sene bizim için başka.
Neden? derseniz, beni takip edenler biliyor oğlum yıllardır şehir dışında çalıştığı için bizim yanımızda değil, kızım da Temmuz ayında evlenince biz eşimle başladığımız yere döndük, evde 2 kişi kaldık.
Pasta yapmak bir şey değilde onu bitirmek bize fazla geleceği için bu yıl evlilik yıl dönümü için daha hafif bir tatlı olan tart kek yapmaya karar verdim.
Süslemesi için, meyve olarak çarpıcı rengi olan vişne tercih ettim.
Vişneyi yazın çekirdeklerini çıkararak dondurucuya koymuştum onu kullandım.
Vişneyi püre yapıp, biraz nişasta ve şeker ile pişirerek muhallebi şeklinde kullandım.
Üzerine de zarif bir görüntüsü olsun diye çok fazla süslemeden şeker hamurundan 2 beyaz gül, gofret yapraklar ve minik kalpler yerleştirdim.
Benim içime sinen sade ama zarif bir görüntüsü oldu.
"Afiyetle kalın, yuvanızdan önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk eksik olmasın"
9 Ocak 2016 Cumartesi
6 Ocak 2016 Çarşamba
DOMATES ÇORBASI
Soğuk havalarda sıcacık bir domates çorbasına ne dersiniz?
Bu mevsim çorba mevsimi olabilir ama kesinlikle domates mevsimi değil😕
Peki bu çorbayı kışın nasıl yapacaksınız?
Elbette yaz sonunda büyük bir özenle hazırladığınız domates konserveleri ve sosları ile hazırlayacaksınız.
Maşallah sonbaharda "domates konservemi yaptım" deyip de instagramdan, bloglardan paylaşmayan kalmadı.
Şimdi bu domates konservelerini ve soslarını kullanma zamanı geldi.
"Afiyetle Kalın"
DOMATES ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet büyük boy domates veya 2 su bardağı domates püresi,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı su,
Varsa 2-3 yaprak taze fesleğen,
Tuz.
Servis için; (herhangi biri)
Rendelenmiş kaşar peynir,
Kruton ekmek,
Taze fesleğen.
DOMATES ÇORBASI TARİFİ;
Domateslerin kabuğunu soyun, küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin.
Domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
Suyunu çeken domateslerin üzerine 2 kaşık un serpin ve sürekli karıştırarak unu domateslerle birlikte kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
Not;
Eğer tavuk suyunuz varsa 2 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su olarak ekleyebilirsiniz.
Çorbanın suyunu ekledikten tuzunu ilave edin, çubuk blender ile iyice pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Eğer mevsimiyse çorbanıza 2-3 yaprak taze fesleğen doğrayabilir, servis esnasında üzerine fesleğen yerleştirebilirsiniz.
Servis yaparken çorbanın yanında kaşar rendesi veya kruton ekmek ile birlikte servis yapın.
Bu mevsim çorba mevsimi olabilir ama kesinlikle domates mevsimi değil😕
Peki bu çorbayı kışın nasıl yapacaksınız?
Elbette yaz sonunda büyük bir özenle hazırladığınız domates konserveleri ve sosları ile hazırlayacaksınız.
Maşallah sonbaharda "domates konservemi yaptım" deyip de instagramdan, bloglardan paylaşmayan kalmadı.
Şimdi bu domates konservelerini ve soslarını kullanma zamanı geldi.
"Afiyetle Kalın"
DOMATES ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet büyük boy domates veya 2 su bardağı domates püresi,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı su,
Varsa 2-3 yaprak taze fesleğen,
Tuz.
Servis için; (herhangi biri)
Rendelenmiş kaşar peynir,
Kruton ekmek,
Taze fesleğen.
DOMATES ÇORBASI TARİFİ;
Domateslerin kabuğunu soyun, küp küp doğrayın.
Tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ilave edin.
Domatesleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.
Suyunu çeken domateslerin üzerine 2 kaşık un serpin ve sürekli karıştırarak unu domateslerle birlikte kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurun.
Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
Not;
Eğer tavuk suyunuz varsa 2 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su olarak ekleyebilirsiniz.
Çorbanın suyunu ekledikten tuzunu ilave edin, çubuk blender ile iyice pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Eğer mevsimiyse çorbanıza 2-3 yaprak taze fesleğen doğrayabilir, servis esnasında üzerine fesleğen yerleştirebilirsiniz.
Servis yaparken çorbanın yanında kaşar rendesi veya kruton ekmek ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
3 Ocak 2016 Pazar
İRMİK HELVALI MUHALLEBİ
Yeni yıl, bloglar için yeni bir sezon demektir.
Bu yıl benim için çok önemli, bu yıl Muhterem'le Afiyetle 10. yılına girecek.
Dolu dolu, hiç aralıksız 10 yıl :)
Yeni yılın ilk tarifi ise irmik helvalı muhallebi oldu.
Bu tarif için isterseniz irmik helvası yapabilirsiniz, ya da evde bir gün önceden kalan irmik helvanız varsa bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
Ben bu tarifin resimlerini yaz aylarında çekmiştim, bu yüzden irmik helvasına çok yakışan vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapmıştım.
Bu soğuk kış günlerine tezat oluştursa da şurası bir gerçek ki dondurma irmik helvasına çok yakışıyor :)
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifi Ramazan ayında misafirlerime hazırlamıştım.
İftar masasının resimleri ve menüsü BURADA
İRMİK HELVALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Muhallebi için;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı labne peyniri,
İRMİK HELVALI MUHALLEBİ TARİFİ;
Önce demlenmesi ve soğuması için irmik helvasını pişirin.
İrmik helvasını yapmak için;
Önce şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın.
Tencerenin içinde tereyağ ve sıvıyağı eritin.
İçine irmiği ilave edin.
Sürekli karıştırarak en az 35-40 dakika kavurun.
Son 10 dakikasında dolmalık fıstığı ekleyerek kavurmaya devam edin.
İrmiğin rengi değişip, karamel rengini aldıysa kavurma işlemi bitmiş demektir.
İrmiğin içine şerbeti ilave edin.
Not;
Şerbeti tecereye eklediğiniz anda kızgın tencere yüzünden şerbet helva ile birlikte çok sıçrayacaktır.
Şerbeti azar azar ilave edip, tencerenin kapağını kendinize siper ederek hemen kapağını kapatın.
Helva şerbetini çekinceye kadar 1-2 defa karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika demlendirin.
Muhallebiyi hazırlamak için;
Labne peyniri hariç bütün malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın.
Kısık ocakta, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Muhallebi piştikten sonra labne peyniri ekleyip, iyice karıştırın.
Servis için kullanacağınız kupların veya kaselerin içine irmik helvası için yer ayırarak muhallebi koyun.
Hazırladığınız irmik helvasından muhallebinin üzerine yerleştirin.
Bu şekilde muhallebi ve irmik helvası bitinceye kadar diğer kaseleri de hazırlayın.
İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Bu tarifi yaz aylarında yaparsanız vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Bu yıl benim için çok önemli, bu yıl Muhterem'le Afiyetle 10. yılına girecek.
Dolu dolu, hiç aralıksız 10 yıl :)
Yeni yılın ilk tarifi ise irmik helvalı muhallebi oldu.
Bu tarif için isterseniz irmik helvası yapabilirsiniz, ya da evde bir gün önceden kalan irmik helvanız varsa bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
Ben bu tarifin resimlerini yaz aylarında çekmiştim, bu yüzden irmik helvasına çok yakışan vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapmıştım.
Bu soğuk kış günlerine tezat oluştursa da şurası bir gerçek ki dondurma irmik helvasına çok yakışıyor :)
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifi Ramazan ayında misafirlerime hazırlamıştım.
İftar masasının resimleri ve menüsü BURADA
İRMİK HELVALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Muhallebi için;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı labne peyniri,
İrmik Helvası için;
1 paket irmik (500 gram),
Yarım paket tereyağ (125 gram),
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı dolmalık fıstık,
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Servis için;
Vanilyalı dondurma.
Önce demlenmesi ve soğuması için irmik helvasını pişirin.
İrmik helvasını yapmak için;
Önce şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın.
Tencerenin içinde tereyağ ve sıvıyağı eritin.
İçine irmiği ilave edin.
Sürekli karıştırarak en az 35-40 dakika kavurun.
Son 10 dakikasında dolmalık fıstığı ekleyerek kavurmaya devam edin.
İrmiğin rengi değişip, karamel rengini aldıysa kavurma işlemi bitmiş demektir.
İrmiğin içine şerbeti ilave edin.
Not;
Şerbeti tecereye eklediğiniz anda kızgın tencere yüzünden şerbet helva ile birlikte çok sıçrayacaktır.
Şerbeti azar azar ilave edip, tencerenin kapağını kendinize siper ederek hemen kapağını kapatın.
Helva şerbetini çekinceye kadar 1-2 defa karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika demlendirin.
Muhallebiyi hazırlamak için;
Labne peyniri hariç bütün malzemeyi tencereye koyup iyice karıştırın.
Kısık ocakta, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Muhallebi piştikten sonra labne peyniri ekleyip, iyice karıştırın.
Servis için kullanacağınız kupların veya kaselerin içine irmik helvası için yer ayırarak muhallebi koyun.
Hazırladığınız irmik helvasından muhallebinin üzerine yerleştirin.
Bu şekilde muhallebi ve irmik helvası bitinceye kadar diğer kaseleri de hazırlayın.
İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Bu tarifi yaz aylarında yaparsanız vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)