Bugün küçük, mütevazi bir çay masası resimleri paylaşacağım.
Bu menü de börek ve tatlı dışında çay davetlerinde olan hamur işlerinden yok.
Menü de kıymalı patatesli börek, fırında kaşarlı domates, tavuk kokoreç, kokoreç için minik sandviç ekmekleri ve dilimlenmiş salata malzemeleri vardı.
Tatlı olarak imam sarığı pastası vardı ama pasta bütün halde değil dilimlenmiş olarak masada yer aldı.
Hani bazen öğle yemeği yememişsinizdir ama akşama kadar sabredecek haliniz olmaz ya, işte tam o zamanlar da ikindi vakti bir masa kurarsınız hem akşam yemeğini erken yersiniz, hemde ikindi çayı içmiş olursunuz, işte bu masa tam öyle bir zamanda kuruldu.
Bir gün önce gelen misafirlerden börek ve tatlı vardı, o gün kaşarlı domatesi ve tavuk kokoreçi pişirip blogda yayınlamak için resimlerini çekmiştim.
Sonra "neden bu elimdekiler ile bir ikindi çayı masası kurmuyorum" diye düşündüm, ortaya bu masa çıktı :)
28 Mayıs 2016 Cumartesi
26 Mayıs 2016 Perşembe
TAVUK KOKOREÇ
22 Mayıs 2016 Pazar
KAHVALTI MASASI-58
Bu masayı 19 Mayıs'ta hazırladım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)