1 Temmuz 2016 Cuma

MUHTEREM'LE AFİYETLE 10 YAŞINDA!

resimli yemek tarifleri
Muhterem'le Afiyetle 10 yaşında!
29 Haziran 2006 tarihinde açtığım blogum Muhterem'le Afiyetle aralıksız yayın yaparak çok şükür 10. yılına girdi.
10. yıl için yazmayı planladığım yazı ve hazırlamayı düşündüğüm resim  kolajlarını hazırlamak kısmet olmadı.
Geçen hafta eşimin abisi vefat etti, çok ani bir şey olduğu için apar topar memlekete geldik, halen bu üzücü kaybın hüznünü yaşıyoruz.
28 Haziran akşamı da İstanbul Atatürk Havalimanında ki saldırı yüzünden moralimiz bir kat daha bozuldu.
Bu yüzden yıldönümüne özel yazı hazırlamadım.
Ne diyelim İnşallah hep beraber daha nice yıllara!

resimli yemek tarifleri sitesi
Her yıl yazdığım gibi;
Rabbim ömür ve sağlık verdiği müddetçe,
bizim evde yemek piştiği sürece ben buradayım, beklerim efendim : )

*Bu arada bugün mübarek Kadir gecesi, kandilinizi ve şimdiden Ramazan bayramınızı kutlarım.
"Afiyetle Kalın"

18 Haziran 2016 Cumartesi

MUZLU, YOĞURTLU DONDURMA

muhteremle afiyetle
Geçen hafta Haziran geldiği halde hava serin olduğu için "hava bir türlü ısınmadı, hâlâ yaz gelmedi" diye söylenip duranlar bugünkü sıcaklardan memnun musunuz?
Açıkçası ben sıcak havayı değil, bahar aylarını ve serin günleri severim.
Bugün neredeyse bütün yurtta sıcaklıklar önemli ölçüde arttı.
Böyle günlerde daha hafif yemekler yiyip, bizi serinletecek bir şeyler arıyoruz.
Bugünkü tarifimiz işte tam bugünlere göre, serin, ev yapımı ve her evde bulunabilen malzemelerle yapılan bir dondurma tarifi.

15 Haziran 2016 Çarşamba

PASTIRMALI ALA PİLAV

kastamonu yöresel yemekleri
Ala pilav, beyaz pirinç ve yeşil mercimekle yapılan bir pilav çeşidi.
Bugün tarifini vereceğim ala pilav ise Kastamonu'nun meşhur siyez bulguru ve yeşil mercimekle yapılıyor.
Ayrıca üzerine pastırmalı katık ekleniyor.
Biz Kastamonu'luyuz, bu sebeple bizim evden siyez bulguru eksik olmaz.
Tabii birde Kastamonu pastırması olunca bu tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor :)
Not;
Siyez bulguru bulamazsanız normal pilavlık bulgur ile hazırlayabilirsiniz. Bu pilavı hazırladığınız zaman yanında en iyi hoşaf-komposto gider.
Benim o gün elma kompostom vardı, onunla servis yaptım.
Bu tarifi bir yemek dergisinde İksir Hanımın verdiği tariften öğrenmiştim.
"İksir Hanım kim?" derseniz kendisi Kastamonu Daday da "İksir Resort Town" adında bir turizm kasabası işletiyor.
Kastamonu kültürünü ve tariflerini işletmesinde çok güzel temsil ediyor.
"Afiyetle Kalın"