18 Ekim 2016 Salı

KIRMIZI BİBER KARNIYARIK

Red pepper
Kırmızı biber sever misiniz?
Ben hafif tatlımsı tadını, etli ve dolgun yapısını çok severim.
Etli biber dolması yaptığım zaman mutlaka bir kaç tane de kırmızı biber doldururum.
Karnıyarık yaptığım zaman da bir kaç tane kırmızı biberi kavrulmuş kıyma ile doldururum.
Tadında ki o hafif tatlımsı yapısı bence çok güzel oluyor.
Kış hazırlıkları yaparken benim için en mühim malzeme kırmızı biberdir.
Dondurucuya mutlaka közlenmiş, doğranmış, haşlanıp zarı soyulmuş kırmızı biber hazırlayıp koyarım.
"Afiyetle Kalın"

Red pepper recipes
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA

Kırmızı biber tarifleri
KIRMIZI BİBER KARNIYARIK;
Malzemeler;
6 Adet orta boy kırmızı biber,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
3 adet sivri biber,
Tuz, karabiber,
Zeytinyağı,
Üzeri için;
1 yemek kaşığı salça,
Tuz.

KIRMIZI BİBER KARNIYARIK TARİFİ;
Kırmızı biberi yıkayın, üst kısmından keserek kapak gibi açın.
Çıkan parçayı kurabiye kalıbı ile kesin, kenarından artan parçaları minik minik doğrayın.
Tencereye yağ dökün, içine küçük doğradığınız soğanları, yeşil biberleri ve kapaktan çıkan doğradığınız kırmızı biberleri ekleyin.
Biraz kavrulduktan sonra içine kıymayı ilave edin.
Tuzunu, karabiberini ve istediğiniz baharatları ekleyip, kıymalar pişinceye kadar kavurun.
Dibi geniş karnıyarık tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı dökün.
Yağ ısınınca kırmızı biberleri içine yerleştirip, sırt kısmını hafif kızartın.
Tencereyi ocaktan alın, kırmızı biberlerin içine kıymalı harçtan yerleştirin.
Üzerine kurabiye kalıbı ile kestiğiniz çiçek şeklinde ki kırmızı biberi ve yeşil biberleri yerleştirin.
Salçayı 2 su bardağı suyun içinde açın, içine tuzunu da ekleyin, kırmızı biberlerin üzerini geçmeyecek kadar salçalı su ilave edip, kısık ateşte pişirin.Not;
Kırmızı biberleri doldurmadan önce kızarttığımız yağın içinde olduğu için ayrıca yağ ilave etmiyoruz.

Kırmızı biberden karnıyarık
"Afiyet Olsun"

13 Ekim 2016 Perşembe

MÜRDÜM ERİKLİ, LABNELİ TATLI

Bugün size pamuk gibi yumuşacık, sütlü olduğu için hafif ama içinde ki malzemeler sebebi ile biraz kalorili bir tatlı tarifi vereceğim.
Bugünkü tarifin ana malzemesi mürdüm eriği fakat bu tarifi istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
Mesela ben bu tarifi bir de incir ile hazırladım, o da çok lezzetli oldu.
Bu tarifin içinde ki eriği malzemelerin içine çiğ olarak değil şekerle biraz pişirip, karamelize ederek ekledim.
Hazırladığım erikleri mutfak robotundan çektim, tatlı malzemeleri ile karıştırdım.
Ayrıca yine erikleri şekerle hafifçe karamelize edip servis yaparken tatlının üzerine yerleştirdim.
Not;
Bu tarifi mürdüm eriği ile hazırladım fakat diğer erik cinsleriyle de yapabilirsiniz.

11 Ekim 2016 Salı

TAZE FASULYE BORANİSİ

green beans
Yaz sebzesi olan taze fasulye ile yapılabilecek ne yazık ki çok fazla tarif yok.
Farklı tarifleri gördüğüm zaman hemen deneyerek resimlerini çekiyorum ki, sizlere de faydası olsun.
Yazın en çok bulunan sebzelerinden olan fasulyeyi farklı pişirme tarifleri ile hazırlayarak ev halkına değişik seçenekler sunabilirsiniz.
Taze fasulye ile hazırladığım diğer tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bu arada taze fasulye tarifleri dosyama bir göz attım da bu tarifle birlikte 14 tarif olmuş, fazla pişirme seçeneği olmayan bir sebze için gayet iyi bir rakam.
Bu tarifi zeytinyağlı yemek olarak da düşünebilirsiniz, yoğurtlu bir salata olarak da düşünebilirsiniz.
Ben masa başında olan çay davetlerimde taze fasulye diblesini ve boraniyi salata çeşidi olarak hazırlıyorum.
Özellikle yaz sıcaklarında hafif bir tarif olarak çok rağbet görüyor.
"Afiyetle Kalın"

green beans recipe
TAZE FASULYE BORANİSİ;
Malzemeler;
Yarım kilo taze fasulye,
1 adet orta boy kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça.

taze fasulye boranisi nasıl yapır?
TAZE FASULYE BORANİSİ TARİFİ;
Fasulyenin baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Ortasından kopararak ikiye ayırın.
İyice yıkayıp süzün.
Kaynar suda diriliği gidinceye kadar haşlayın.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin, küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Üzerine haşladığınız fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyeler lezzetleninceye kadar karıştıra karıştıra kavurun.

yoğurtlu taze fasulye
Kavurma işlemi bittikten sonra fasulyeleri servis yapacağınız derin servis tabağına alın.
Soğumasını bekleyin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Yarım çay bardağı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun, iyice karıştırarak seyreltin.
Yoğurdun üzerine salçalı sosu dökün.
Üzerine pul biber serpin.

"Afiyet Olsun"