26 Aralık 2016 Pazartesi

LEOPAR POĞAÇA

Muhteremle afiyetle
Leopar poğaça geçtiğimiz yılın popüler poğaçaları arasındaydı.
Popüler olduğu dönemde denemeye fırsatım olmadı, geçenlerde gelen çay misafirlerime poğaça tarifi düşünürken aklıma leopar poğaça yapmak geldi.
Mayalı poğaçaları akşamdan hazırlamak gibi bir lüksünüz yok, maya çabuk bayatlamasına sebep olabiliyor.
Bu yüzden bu tür mayalı tarifleri misafirin geleceği gün yapmaya özen gösteriyorum.
Bu poğaçayı da daha önce deneme fırsatım olmadı, misafirin geldiği gün hem yaptım hemde denemiş oldum.
Poğaçanın hamuru klasik mayalı poğaça hamuru, bütün özelliği üzerinde ki tabakayı oluşturan karışımda.
Karışımla ilgili tarifi yaptığım zaman fark ettiğim bir ipucu vermek istiyorum.
Bu tarifi yapmaya önce bu üst malzemesini hazırlayarak başlamalısınız.
Malzemeyi ne kadar erken hazırlarsanız maya daha güzel aktifleşiyor ve kabarıyor.
Kabarmış üst karışımın sürüldüğü poğaçaların üzeri daha güzel oluyor.
Bu tarifle 20 adet poğaça çıkıyor, ilk tepsiyi hazırladığımda mayalı üst karışımı hazırlayıp hemen sürdüm.
İlk tepsiye sığmayan 4 adet poğaçayı ayrı bir tepsiye yerleştirdim.
İlk tepsi pişinceye kadar üst karışım iyice dinlendi, mayası  puf puf oldu.
İlk tepsi fırından çıkınca diğer poğaçaların üzerine hemen puf puf olan mayalı karışımı sürdüm ve fırına verdim.
2. tepside ki poğaçaların üzeri ilk tepsiden çok daha güzel oldu.
"Afiyetle Kalın"


23 Aralık 2016 Cuma

LAHMACUN BÖREĞİ

muhteremle afiyetle
Lahmacun böreği tarifini aylar önce Sevde Kasaboğlu'nun İnstagram hesabında görmüş ve kaydetmiştim.
Geçen haftaya  kadar böreği deneme fırsatım olmadı.
Geçen hafta çay misafirlerim için mönü oluştururken lahmacun böreği yapmaya karar verdim.
Misafirden 2 gün önce misafirin geldiği gün bir aksilikle karşılaşmamak için, böreği denemek ve püf noktalarını anlamak için ilk kez pişirdim.
Blogda yayınlamak için rahat rahat yapım aşamalarının resimlerini çektim.
Bol resimli bir tarif sizi bekliyor😁
İlk pişirdiğimde altının çok kızarmaması gerektiğini öğrendim.
Altı çok kızardığında kolay rulo yapılmıyor.
İlk pişirdiğimde fırının orta rafını kullanmıştım, 2. pişirişimde ortanın üstünü kullandım.
Böreğin adı neden Lahmacun böreği pişirince anladım.
İç malzemesinin hazırlanma yöntemi ve lahmacun gibi üzerinde pişmesi ve tabiki pişince lahmacuna benzeyen tadı ile bu börek "lahmacun böreği" adını sonuna kadar hak ediyor👍
Tariften memnun musun? derseniz, çoooook memnunum😃
Ben bu tarifle daha çoook kahvaltı ve çay misafiri ağırlarım😊
"Afiyetle Kalın"

20 Aralık 2016 Salı

SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KURABİYE

muhteremle afiyetle
Tahinli olan lezzetleri özellikle kurabiyeleri çok seviyoruz.
Eşimin benden yapmamı istediği tek kurabiye çeşidi tahinli kurabiyedir.
Genellikle klasik tahinli kurabiye yaparım.
Fakat uzun zamandır sandviç tarzı hazırlanıp, kenarları susama bulanan tahinli kurabiyeyi denemek istiyordum.
Geçen hafta çaya misafirlerim geldiği zaman kurabiye olarak bu kurabiyeye karar verdim.
Çay masasının ayrıntıları 👉BURADA
Tarifin el işçiliği istediğini biraz zaman alacağını tahmin ediyordum.
Bu sebeple akşamdan hazırladım, gerçekten çok vakit alıyor, el oyalıyor.
Ama çok lezzetli ve şık bir kurabiye, bekledikçe lezzetlenen tadı oturan bir tarif.
Tarifi hazırlarken her aşamasının resmini çektim, bol resimli bir tarif sizi bekliyor😉
"Afiyetle Kalın"