Ispanak pane, ıspanak balığı, ıspanak kızartması, bu tarifin bilinen bir kaç ismi var.
Körpe ıspanakları köklerinden ayırmadan iyice yıkayıp yaprakları ile birlikte biraz haşlıyorsunuz.
Daha sonra maden suyu ve un ile hazırladığınız pane sosuna bulayıp kızartıyorsunuz.
Yumuşamasına fırsat vermeden hemencecik çıtır çıtır yiyorsunuz 😋
Tarifi yıllar önce Ispanak tarifleri için hazırladığım yazıya yorum yazıp bu tariften bahseden Gülten Hanımdan (Gülo Anne) aldım.
Gülten hanım tarifte sadece köklerini kullanmış, ben körpe ıspanak bulunca yaprakları ile birlikte hazırladım.
Ispanak tarifleri dosyası için eksik olan tarifi eklemiş oldum 😊
23 Mart 2017 Perşembe
20 Mart 2017 Pazartesi
TEPSİDE PANCARLI ÇİÇEK POĞAÇA
Kış aylarında popüler tarifler listemde "Kırmızı Pancar Tarifleri" dosyam ilk 10 arasından eksik olmaz.
Her yıl mutlaka bir kaç pancarlı tarif ekleyerek dosyayı güncel tutmaya çalışıyorum.
Fakat bu yıl neredeyse kış bitti, pancar tezgahlardan kalkmak üzere ama ben hiç pancarlı tarif vermemişim.
Bende mevsimi geçmeden pancarlı bir tarif vermeye karar verdim.
Bu tarifte ki poğaça şekli geçtiğimiz yıl çok popülerdi.
Şekli çok şık olan bu tarif masa sunumlarında göz dolduruyor.
Bu poğaçayı ben pancarlı hazırladım fakat içi için farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Kelepçeli kalıp yerine yuvarlak Borcam kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
İçinde şimdilik 25 Adet pancar tarifi bulunan Kırmızı Pancar tarifleri dosyası 👉BURADA
TEPSİDE PANCARLI ÇİÇEK POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 küçük paket instant maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3,5-4 su bardağı un,
İçi için;
2 adet küçük boy pancar,
1 adet küçük boy kuru soğan,
4-5 dal maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ.
TEPSİDE PANCARLI ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ;
İç malzemesini hazırlamak için;
Pancarları iyice yıkayın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabuklarını soyun, püre gibi yapmak isterseniz için çatalla ezin, ya da küp küp doğrayın.
Soğanı minik minik doğrayın, yağda kavurmaya başlayın.
İçine pancarı ekleyin, ince doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
4-5 dakika daha pişirip, ocağı kapatın.
Hamuru hazırlamak için ılık sütün içinde mayayı eritin.
Şekeri ekleyin karıştırın, 10 dakika bekletin.
İçine sıvıyağı, tuzu ve unu ilave edin.
Not;
Unu yavaş yavaş ilave edin, ununuzun kalitesine göre belirtilen miktardan daha az veya daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Hamuru iyice yoğurun, üzerini örterek 35-40 dakika bekletin.
1- Hamurunuz mayalandıktan sonra merdane ile açın, bardakla yuvarlak olarak kesin.
2- Hamurun ortasına iç malzemesinden yerleştirin.
3- Hamuru poğaça kapatır gibi kapatın.
4- Kapattığınız hamurun iki uç noktasını arkasına doğru kapatın.
5- Hazırladığınız poğaçanın kapatma kısmı yukarı gelecek şekilde ters çevirin.
6- Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili yuvarlak fırın tepsisine veya yağladığınız kelepçeli kalıba çiçek yaprakları gibi ortasından başlayarak dizin.
7- Dizme işlemi bittikten sonra 30 dakika dinlendirerek tepside mayalanmasını bekleyin.
8- Yumurta sarısının içine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştırın ve hamurun üzerine sürün.
180 derecelik fırında pişirin.
9- Piştikten sonra üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirin, daha sonra servis tabağına alın.
Her yıl mutlaka bir kaç pancarlı tarif ekleyerek dosyayı güncel tutmaya çalışıyorum.
Fakat bu yıl neredeyse kış bitti, pancar tezgahlardan kalkmak üzere ama ben hiç pancarlı tarif vermemişim.
Bende mevsimi geçmeden pancarlı bir tarif vermeye karar verdim.
Bu tarifte ki poğaça şekli geçtiğimiz yıl çok popülerdi.
Şekli çok şık olan bu tarif masa sunumlarında göz dolduruyor.
Bu poğaçayı ben pancarlı hazırladım fakat içi için farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Kelepçeli kalıp yerine yuvarlak Borcam kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
İçinde şimdilik 25 Adet pancar tarifi bulunan Kırmızı Pancar tarifleri dosyası 👉BURADA
TEPSİDE PANCARLI ÇİÇEK POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 küçük paket instant maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3,5-4 su bardağı un,
İçi için;
2 adet küçük boy pancar,
1 adet küçük boy kuru soğan,
4-5 dal maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ.
TEPSİDE PANCARLI ÇİÇEK POĞAÇA TARİFİ;
İç malzemesini hazırlamak için;
Pancarları iyice yıkayın, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabuklarını soyun, püre gibi yapmak isterseniz için çatalla ezin, ya da küp küp doğrayın.
Soğanı minik minik doğrayın, yağda kavurmaya başlayın.
İçine pancarı ekleyin, ince doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
4-5 dakika daha pişirip, ocağı kapatın.
Hamuru hazırlamak için ılık sütün içinde mayayı eritin.
Şekeri ekleyin karıştırın, 10 dakika bekletin.
İçine sıvıyağı, tuzu ve unu ilave edin.
Not;
Unu yavaş yavaş ilave edin, ununuzun kalitesine göre belirtilen miktardan daha az veya daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Hamuru iyice yoğurun, üzerini örterek 35-40 dakika bekletin.
1- Hamurunuz mayalandıktan sonra merdane ile açın, bardakla yuvarlak olarak kesin.
2- Hamurun ortasına iç malzemesinden yerleştirin.
3- Hamuru poğaça kapatır gibi kapatın.
4- Kapattığınız hamurun iki uç noktasını arkasına doğru kapatın.
5- Hazırladığınız poğaçanın kapatma kısmı yukarı gelecek şekilde ters çevirin.
6- Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili yuvarlak fırın tepsisine veya yağladığınız kelepçeli kalıba çiçek yaprakları gibi ortasından başlayarak dizin.
7- Dizme işlemi bittikten sonra 30 dakika dinlendirerek tepside mayalanmasını bekleyin.
8- Yumurta sarısının içine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştırın ve hamurun üzerine sürün.
180 derecelik fırında pişirin.
9- Piştikten sonra üzerini bir bez ile örtüp 15 dakika dinlendirin, daha sonra servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
16 Mart 2017 Perşembe
FIRINDA BROKOLİ PÜRESİ
Kış sezonunun şimdilik son brokoli tarifini vereyim 😊
Bu tarif biraz doğaçlama ortaya çıktı.
Brokoli Kroket için hazırladığım harç malzemesini şekil vermeye vaktim olmadığı bir gün fırın kabına püre halinde yerleştirdim.
Üzerine de cherry domates dizdim, fırında pişirdim.
Tadı kroket gibi güzel oldu fakat keşke kaşar peynirini içine değil de üzerine rendeleseydim dedim.
Size önerim kaşar peyniri içine değil, üzerine rendeleyin.
Eriyen kaşar peynir lezzetini kat kat arttıracaktır.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA
FIRINDA BROKOLİ PÜRESİ;
Malzemeler;
400 gram brokoli (1 küçük demet)
1 adet büyük boy yumurta,
1 adet orta boy kuru soğan,
2-3 yemek kaşığı galeta unu,
Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Yarım çay kaşığı kimyon,
8-9 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Üzeri için;
Cherry domates.
FIRINDA BROKOLİ PÜRESİ TARİFİ;
Brokolinin kalın sap kısımlarını keserek çıkarın.
Çiçek bölümlerini soğuk su ile yıkayın.
Kaynayan tuzlu suyun içine atıp, 30'a kadar bekleyin hemen içinden alıp soğuk su dolu kaba aktarın.
2-3 dakika soğuk su da tuttuktan sonra süzün.
Mutfak robotunda bulgur gibi minik parçalara ayrılıncaya kadar 1-2 dakika parçalayın.
Yaklaşık 2 su bardağı brokoli elde edeceksiniz.
Hazırladığınız brokolinin üzerine, rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıktığınız kuru soğanı, galete ununu, kaşar peynir rendesini, kimyonu, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi, ince ince doğradığınız maydanozu ekleyip yoğurun.
Fırın kabını yağlayın, hazırladığınız karışımı fırın kabının içine yerleştirin.
Not;
İsterseniz bu aşama da üzerine kaşar peynir rendesi yerleştirin.
Üzerine yıkayıp kuruladığınız cherry domateslerden yerleştin.
200 derece de ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Bu tarif biraz doğaçlama ortaya çıktı.
Brokoli Kroket için hazırladığım harç malzemesini şekil vermeye vaktim olmadığı bir gün fırın kabına püre halinde yerleştirdim.
Üzerine de cherry domates dizdim, fırında pişirdim.
Tadı kroket gibi güzel oldu fakat keşke kaşar peynirini içine değil de üzerine rendeleseydim dedim.
Size önerim kaşar peyniri içine değil, üzerine rendeleyin.
Eriyen kaşar peynir lezzetini kat kat arttıracaktır.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BROKOLİ PÜRESİ;
Malzemeler;
400 gram brokoli (1 küçük demet)
1 adet büyük boy yumurta,
1 adet orta boy kuru soğan,
2-3 yemek kaşığı galeta unu,
Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Yarım çay kaşığı kimyon,
8-9 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Üzeri için;
Cherry domates.
FIRINDA BROKOLİ PÜRESİ TARİFİ;
Brokolinin kalın sap kısımlarını keserek çıkarın.
Çiçek bölümlerini soğuk su ile yıkayın.
Kaynayan tuzlu suyun içine atıp, 30'a kadar bekleyin hemen içinden alıp soğuk su dolu kaba aktarın.
2-3 dakika soğuk su da tuttuktan sonra süzün.
Mutfak robotunda bulgur gibi minik parçalara ayrılıncaya kadar 1-2 dakika parçalayın.
Yaklaşık 2 su bardağı brokoli elde edeceksiniz.
Hazırladığınız brokolinin üzerine, rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıktığınız kuru soğanı, galete ununu, kaşar peynir rendesini, kimyonu, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi, ince ince doğradığınız maydanozu ekleyip yoğurun.
Fırın kabını yağlayın, hazırladığınız karışımı fırın kabının içine yerleştirin.
Not;
İsterseniz bu aşama da üzerine kaşar peynir rendesi yerleştirin.
Üzerine yıkayıp kuruladığınız cherry domateslerden yerleştin.
200 derece de ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)