Yaz aylarının göz alıcı renkli ama ekşi meyvesi olan vişne tezgahlarda yerini aldı.
Kış ayları için buzluklara yerleşti.
Tazesi ile bol bol kompostolar, reçeller, tatlılar hazırlandı.
Meyve olarak ekşi olduğu için, çiğ olarak kaç kişi severek yer bilemiyorum ama tatlı ve reçel olarak çok lezzetli oluyor.
Rengi göz alıcı olduğu için beyaz kremalı tatlıların üzerine de çok yakışıyor.
Geçen kış evlilik yıldönümüm için tart kek hazırladım ve üzerine vişneyi nişasta ile pişirerek hazırladığım bir krema döktüm.
Gayet lezzetli ve güzel bir tart oldu, tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifte ise vişne tanelerine çekirdeklerini çıkarmak dışında bir işlem yapmadım.
Özel bir güne hazırladığım için üzerine minik kalpler yerleştirdim.
"Afiyetle Kalın"
31 Temmuz 2017 Pazartesi
26 Temmuz 2017 Çarşamba
ÇAY MASASI-36
Bu masayı köyde hazırladığım gün sabahtan bir yere kahvaltıya gitmiştik.
Kahvaltı masasından geç kalkınca bütün gün canımız bir daha yemek yemek istememişti.
O günlerde yatılı misafirimiz vardı, akşam üzeri çay ve yemek karışık bu masayı hazırladım.
Yaz aylarında, sıcak havalarda menüde olabilecek ürünlerle menüyü oluşturdum.
Menüde yoğurtlu bir salata olan buğday cacığı, zeytinyağlı bol domatesli taze fasulye, bahçeden taze koparılan kıvırcık ve taze soğan ile hazırladığım kıvırcık salata ve Kastamonu pastırması kullanarak hazırladığım paçanga böreği vardı.
Kahvaltı masasından geç kalkınca bütün gün canımız bir daha yemek yemek istememişti.
O günlerde yatılı misafirimiz vardı, akşam üzeri çay ve yemek karışık bu masayı hazırladım.
Yaz aylarında, sıcak havalarda menüde olabilecek ürünlerle menüyü oluşturdum.
Menüde yoğurtlu bir salata olan buğday cacığı, zeytinyağlı bol domatesli taze fasulye, bahçeden taze koparılan kıvırcık ve taze soğan ile hazırladığım kıvırcık salata ve Kastamonu pastırması kullanarak hazırladığım paçanga böreği vardı.
23 Temmuz 2017 Pazar
BAKLAVA YUFKASINDAN PAÇANGA BÖREĞİ
Köyde ki evimizde hazırladığım paçanga böreği tarifi ile merhaba 🙋
Halen Kastamonu'da köyde ki evimizdeyim.
Burada İstanbul'un sıcağından ve karmaşasından uzak olmak çok güzel fakat telefonda ki internet dışında, yazılarımı yazdığım laptobu interenete bağlayabilecek bir internet olmadığı için ne yazık ki internetten uzak kalıyorum😒
Bloglarımda güncellemeler seyrekleşmişse bilin ki köyde olduğum için yazamamışımdır.
Arada bir Merkez de oturan oğluma gidince internete kavuşuyorum ve hemen burayı güncelliyorum.
Gelelim bugünkü tarifimize;
Bu tarifi köyde bir ikindi çayı masası için hazırladım.
Köyde ki evimizde olduğum zaman buzdolabından hazır baklava yufkasını hiç eksik etmem.
Ani bir misafir durumunda elimin altında olması çok işe yarıyor.
Biliyorsunuz baklava yufkası ile sadece tatlı yapılmıyor.
Pek çok börek tarifini baklava yufkası ile yapabilirsiniz.
Bende pastırmanın hası olan Kastamonu pastırmasına bu kadar yakınken onunla paçanga böreği yapmaya karar verdim.
Paçanga böreği baklava yufkası ile çıtır çıtır nefis oldu.
"Afiyetle Kalın"
Halen Kastamonu'da köyde ki evimizdeyim.
Burada İstanbul'un sıcağından ve karmaşasından uzak olmak çok güzel fakat telefonda ki internet dışında, yazılarımı yazdığım laptobu interenete bağlayabilecek bir internet olmadığı için ne yazık ki internetten uzak kalıyorum😒
Bloglarımda güncellemeler seyrekleşmişse bilin ki köyde olduğum için yazamamışımdır.
Arada bir Merkez de oturan oğluma gidince internete kavuşuyorum ve hemen burayı güncelliyorum.
Gelelim bugünkü tarifimize;
Bu tarifi köyde bir ikindi çayı masası için hazırladım.
Köyde ki evimizde olduğum zaman buzdolabından hazır baklava yufkasını hiç eksik etmem.
Ani bir misafir durumunda elimin altında olması çok işe yarıyor.
Biliyorsunuz baklava yufkası ile sadece tatlı yapılmıyor.
Pek çok börek tarifini baklava yufkası ile yapabilirsiniz.
Bende pastırmanın hası olan Kastamonu pastırmasına bu kadar yakınken onunla paçanga böreği yapmaya karar verdim.
Paçanga böreği baklava yufkası ile çıtır çıtır nefis oldu.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)