Kış ayları için buzluklara yerleşti.
Tazesi ile bol bol kompostolar, reçeller, tatlılar hazırlandı.
Meyve olarak ekşi olduğu için, çiğ olarak kaç kişi severek yer bilemiyorum ama tatlı ve reçel olarak çok lezzetli oluyor.
Rengi göz alıcı olduğu için beyaz kremalı tatlıların üzerine de çok yakışıyor.
Geçen kış evlilik yıldönümüm için tart kek hazırladım ve üzerine vişneyi nişasta ile pişirerek hazırladığım bir krema döktüm.
Gayet lezzetli ve güzel bir tart oldu, tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifte ise vişne tanelerine çekirdeklerini çıkarmak dışında bir işlem yapmadım.
Özel bir güne hazırladığım için üzerine minik kalpler yerleştirdim.
"Afiyetle Kalın"
Vişne ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
VİŞNELİ TART KEK;
Malzemeler;
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Tart kalıbını yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin.
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt, (500 ml)
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 kahve fincanı şeker,
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Üzeri İçin;
2 su bardağı vişne,
Ayrıca; (isteğe bağlı)
Şeker hamurundan minik beyaz kalpler, beyaz güller ve gofret yapraklar.
VİŞNELİ TART KEK TARİFİ;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kakaoyu da ekleyip
malzemeler karışana kadar çırpın.
Tart kalıbını margarin veya tereyağ ile iyice yağlayın, hafif un serpin.
Yağladığınız ortası çukur tart kalıbına hamuru boşaltın
ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli
karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika
çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce
yayın.
Vişnelerin saplarını koparın.
Yıkayıp süzün, çekirdeklerini çıkarın.
Kremanın üzerine hazırladığınız vişne tanelerini dizin.
Vişnelerin saplarını koparın.
Yıkayıp süzün, çekirdeklerini çıkarın.
Kremanın üzerine hazırladığınız vişne tanelerini dizin.
Önce oda ısısında daha sonra buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Servis zamanı şeker hamurundan güller ve minik kalpler ile süsleyin.
Not;
Vişnenin rengi beyaz malzemeleri boyamasın diye en son süslemelisiniz.
"Afiyet Olsun"
çok şirin görsel olarak, eminim tadı da süperdir...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, emin olun tadı da süper :)
Sil