11 Ağustos 2017 Cuma

AKŞAM YEMEĞİ-4

Muhterem'le Afiyetle
Bu akşam yemeği masasını Kastamonu'ya tatile gelen kızkardeşim, yeğenlerim ve annem için hazırladım.
Annemin yaz aylarında kullandığı evi Abana'da, bizimkisi Çatalzeytin'de, bu yüzden her zaman bir araya gelemiyoruz.
Bu yüzden günü birlik bir ziyaret olmasını istemedik, yatılı olarak geldiler.
Bizim için 2 günlük çok güzel bir hafta sonu oldu.
Not; Ertesi günün özetini yazının sonunda görebilirsiniz.
Kızkardeşim uzun zaman sonra geldiği için, yemek mönüsünü oluştururken bizim için anısı olan çok sevdiğimiz bazı tarifleri (Tang'li tatlı, sucuklu makarna) mönüye ekledim.
Bu yaz favori tarifim olan buğday cacığını yoğurtlu salata olarak, domates salatasını kaşık salata olarak hazırladım.
Birde biz bu yıl köye geldiğimiz zaman, eltim bahçesinde yetiştirdiği sultani bezelyelerden vermişti.
Beni uzun zamandır takip ediyorsanız sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz.
Aynı zamanda kızım ve kardeşimde sultani bezelyeyi çok seviyor, bende hep bir arada olacağımız günü düşünerek bezelyeyi o akşama kadar pişirmemiştim.
Sebze olarak etli sultani bezelye pişirdim.
Pilav olarak arpa şehriye pilavını tercih ettim.
Köfteyi klasik köfte yapacaktım, son anda tepside Kıbrıs köftesi yapmaya karar verdim.
İçecek olarak konserve olarak hazırlanan erik kompostosu kullandım.
Tatlı olarak, bizim eski yaz tatillerimizde çok anısı olan Tang'li tatlı yaptım.
Annem ve Tuğba'da elleri boş gelmemişler, annem sütlaç pişirmiş, kızkardeşim de kemikli et ile pişirilerek hazırlanan kara lahana sarması hazırlamış.

5 Ağustos 2017 Cumartesi

TANG'Lİ TATLI

Muhterem'le Afiyetle
Bugün size nostaljik bir tatlı tarifi vereceğim.
"Bu tatlının nesi nostaljik?" derseniz hemen bizim aile için olan anısını yazayım 😊
Tarih 1990 sonları 2000'li yılların başlarıydı.
Her yaz tatil için memleketimiz Kastamonu'nun şirin sahil kasabası olan Abana'ya gidiyorduk.
O zamanlar henüz köyde evimiz yoktu.
Annem, kızkardeşim, abimin büyük oğlu ve benim çocuklarla birlikte İstanbul'dan yola çıkardık.
Daha çok annemin Abana'da ki evinde tatilimizi geçirirdik.
Önce kısa süreler için tatile çıkıyorduk, daha sonra uzun kalmaya başlayınca Abana'da küçük bir daire tuttuk.
Her yaz o eve tatile gitmeye başladık.
Bende o günlerde piyasaya çıkan Tang toz içecekle sık sık tatlı yapardım.
Tang'li tatlı özellikle çocuklar tarafından çok sevilirdi.
Her çeşidini denedik ama en çok portakallısını sevdik.
Herkesin unutulmaz yaz tatili anıları vardır ya, bizimkisi de o yıllarda Abana'da ki o küçük sevimli evde geçirdiğimiz günler ve sık sık yaptığım Tang'li tatlıydı.

31 Temmuz 2017 Pazartesi

VİŞNELİ TART KEK

Muhterem'le Afiyetle
Yaz aylarının göz alıcı renkli ama ekşi meyvesi olan vişne tezgahlarda yerini aldı.
Kış ayları için buzluklara yerleşti.
Tazesi ile bol bol kompostolar, reçeller, tatlılar hazırlandı.
Meyve olarak ekşi olduğu için, çiğ olarak kaç kişi severek yer bilemiyorum ama tatlı ve reçel olarak çok lezzetli oluyor.
Rengi göz alıcı olduğu için beyaz kremalı tatlıların üzerine de çok yakışıyor.
Geçen kış evlilik yıldönümüm için tart kek hazırladım ve üzerine vişneyi nişasta ile pişirerek  hazırladığım bir krema döktüm.
Gayet lezzetli ve güzel bir tart oldu, tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifte ise vişne tanelerine çekirdeklerini çıkarmak dışında bir işlem yapmadım.
Özel bir güne hazırladığım için üzerine minik kalpler yerleştirdim.
"Afiyetle Kalın"