1 Eylül 2017 Cuma

KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle
Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Kurban bayramında memleketim Kastamonu da olacağım.
Bayramdan sonra ne kadar kalacağımızı henüz bilmiyorum.
Köyde internet sorunu olduğu için blog güncellemesi yapamıyorum.
Döndüğümde kaldığımız yerden tariflere devam edeceğim İnşaallah😊
Bu arada ben köyde fırsat buldukça, internet olduğu zaman en çok Instagram hesabımı güncelliyorum.
Takip etmek isterseniz Instagram adresim muhteremleafiyetle 

KURBAN BAYRAMINDA LAZIM OLABİLECEK TARİFLER;





 

"Afiyetle Kalın"

30 Ağustos 2017 Çarşamba

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Muhterem'le Afiyetle
Büyük taarruzun yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.
*Resim Kastamonu Seydiler de bulunan Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıtı'nda çekildi.

30 Ağustos
Her yıl bugün olur, Otuz Ağustos
İçime bir ordu havası dolar.
Başlar dimdik, gözler çelik, yüzler pos,
Bayrak imil imil, geçer ordular...

Geçer tunç adımlar demir göğüsler,
Geçer Mehmetçikler, geçer subaylar,
Hepsinin alnında zaferden süsler.
Geçer hayalimde bir bir alaylar.

Geçer toplar, geçer atlar, yağız, al,
Geçer dağlar, geçer yollar, şehirler...
Yangınlar üstünde ince bir hilal!..
Yaralılar düşe kalka geçerler.

Çılgın bir istekle bu şan akını
Afyon'dan, İzmir'e kaçlar çağıldar.
Unutmuş at gemi, kılıçlar kını,
Can canı unutmuş zafere kadar.

Ne var bu dünyada sana yakışan,
Alnında bir zafer sabahı kadar;
Sen Mehmetçik, söyle büyük kahraman,
Sana zafer kadar yakışan ne var?

Her yıl bugün olur, Otuz Ağustos,
İçime bir zafer havası dolar.
Başlar dimdik, gözler çelik, yüzler pos,
Bayrak imil imil, geçer ordular...

Ahmet Kutsi TECER


28 Ağustos 2017 Pazartesi

KIZILCIKLI PARFE

Muhterem'le Afiyetle
Kızılcık mevsimi gelmişken kızılcıklı tarifler vermek lazım.
Kızılcıkla yapılabilecek tarif sayısı ne yazık ki fazla yok.
Geçen hafta elime bol kızılcık geçince bende daha önce yaptığım tarifleri kızılcıkla yaptım.
Bu tariflerden birisi de parfeydi.
Kızılcık muhteşem rengi ile parfeye çok yakıştı.
Bu tarifte net renkler elde etmek istediğim için kızılcıklı bölüme ve beyaz kısmına ayrıca meyve veya bisküvi gibi malzemeler eklemedim.
Kızılcıklı bölümünün renginin canlı olması için o kısımda kullandığım muhallebiyi sütle değil su ile pişirdim.
O kısım bu yüzden biraz meybuz tadında oluyor.
Parfe yaparken büyük ve tek kalıpta kullanabilirsiniz, tek kişilik küçük kalıplarda kullanabilirsiniz.
Ben bu tarifte tek kişilik kalıp olarak kağıt bardak kullandım.
"Afiyetle Kalın"