22 Şubat 2018 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ-9

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü bölümümüzde yine bir akşam yemeği masası resimleri var😊
Bu kış misafirlerimi kahvaltı yerine daha çok akşam yemeği ile ağırladım.
Eskiden de akşam yemeğinde misafir ağırlıyordum ama resimlerini çekmeye fırsatım olmuyordu.
Masanın resmini çekmeden misafir geldiyse, ne yazık ki ben o masanın resmini misafirin yanında çekemiyorum😔
Neyse konumuza dönelim, yemeğin menüsünden bahsedecek olursam ;
Bu masayı sömestr tatilinde hazırladım.
Misafirlerimin arasında kızkardeşim de vardı, bu sebeple ana yemek için onun eskiden beri çok sevdiği lahana bohçası tarifini hazırladım.
Lahana bohçası hem masanın yıldızı oldu, hemde bizim için eski günleri yad ettiğimiz güzel bir anı oldu.
Bu kış çok severek hazırladığım ıspanaklı buğday salatasını bu masa içinde hazırladım.
Börek olarak, iç malzemesinde kıyma kullanarak banyolu börek yaptım.


21 Şubat 2018 Çarşamba

ÇABUK LAHANA TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Lahana turşusu benim en sevdiğim turşudur.
Bugüne kadar pek çok farklı sebzeyle turşu tarifi verdim ama benim için lahana turşusunun yeri başka😍😍😍
Lahana turşusu varken gözüm diğer çeşitleri görmez.
Kış sebzeleri içinde en çok beyaz lahanayı sevdiğim için midir bilmem, turşusunu da çok seviyorum.
Bugünkü tarifimiz klasik çiğden kurulan lahana turşusu değil, turşu yapmadan önce çok az haşladığınız lahanadan hazırlanan çabuk lahana turşusu olacak.
Lahana ön pişirimden geçtiği için çok çabuk olgunlaşıyor ve 3-4 gün içinde yenmeye hazır hale geliyor.
Lahanayı çiğ olarak kullandığımız lahana turşusu tarifini de ayrıca yayınlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"


19 Şubat 2018 Pazartesi

YOĞURTLU PIRASA SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Kış sebzelerinden olan pırasa, genellikle yemek olarak pişirilir.
Böreklere de çok yakışan pırasanın ne yazık ki sevmeyeni de çoktur.
Bence sevilmeyen sebzeleri birde yoğurtlu denemek lazım, belki yoğurdun sayesinde çok daha kolay yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu pırasa salatasını önce zeytinyağında kavurarak sonra da çok az su ekleyerek pişirdim.
Daha sonra iyice soğuyan pırasaya, sarımsaklı yoğurt ilave ettim.
Ben salataları süslemeyi çok sevdiğim için pırasa, havuç ve maydanoz kullanarak süsleme yaptım.
Fakat bunlarla uğraşmak istemezseniz, yazının sonunda gördüğünüz şekilde, üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek ve pul biber serperek servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"