Günlerdir bahar tarifleri yayınlıyorum fakat bu tarifler hep bahar sebzeleri ile yapılan yemek ve salataları içeriyordu.
Bugünde bahar ve yaz aylarında bulabileceğiniz bir ürünle, taze gül yaprakları ile hazırlayacağınız gül reçeli tarifi vereceğim.
Daha önce blogda gül mayası ile hazırlanan gül reçeli tarifi vermiştim.
Bakınız;
Gül Reçeli ve Gül Mayası
Bizim evde gül reçeli eksik olmaz, fakat ben taze gül yaprağı mevsiminde köyde değilsem, eşimin ablasının veya abisinin verdiği gül mayası ile reçel yapıyordum.
Gül mayası ile yaptığınız gül reçelinin taze gül ile yapılandan tat olarak pek farkı yok.
Fakat benim gönlümde yatan hep taze gül yaprakları ile reçel yapmaktı.
Yapmak istediğim gül reçeli taze gül yaprakları ile ve mutlaka pembe veya kırmızı gül olmalıydı.
Ne yazık ki beyaz gül ile yapılan reçellerde gül yaprakları kahverengiye dönüyor.
Çok şükür geçen yaz Haziran ayında güllerin en verimli olduğu günlerde taze gül yaprakları ile reçel yapmak kısmet oldu.
Ve rengi tam benim istediğim gibi oldu😍