21 Kasım 2019 Perşembe

MUZLU, TRABZON HURMASI

Muhterem'le Afiyetle
Mevsim tam Trabzon hurması mevsimi.
Pazar tezgahları muhteşem çarpıcı rengi olan bu hurmalarla doldu.
Eskiden bu kadar çok ve kolay bulunmayan Trabzon hurması son yıllarda daha çok talep edilmeye başlandı.
Trabzon hurması ile yumuşak yapısı sayesinde pek çok tarif hazırlayabilirsiniz.
Sos olarak hazırlayıp, muhallebi ve diğer tatlılarınıza ilave edebilirsiniz.
Ya da her zaman dediğim gibi hiç bir şey yapmadan rafadan yumurta gibi kaşıklayarak tüketebilirsiniz.


18 Kasım 2019 Pazartesi

YOĞURTLU KIRMIZI BİBER

Muhterem'le Afiyetle
Közlenmiş kırmızı biberi sevmeyen var mı acaba?
Ben henüz sevmeyen biri ile karşılaşmadım.
Kırmızı biber (kapya biber) başlı başına günü kurtaran bir sebze.
İsterseniz tek başına tarifler hazırlayabilirsiniz veya hazırladığınız tarifleri muhteşem rengi ile kırmızı biberle canlandırabilirsiniz.
Kırmızı renkli konseptlerde hazırlayacağınız masalar için çok güzel bir seçenektir.
Bugünlerde halen tezgahlarda yer alan kırmızı biberle geçtiğimiz günlerde bir kaç tarif hazırladım.
Önce biberleri fırında közledim, daha sonra bugünkü tarifi ve iki tarif daha hazırladım.
Bu tarifi hazırlamak için kendiniz biber közlemek zorunda değilsiniz.
Marketlerde satılan kırmızı biber konservesi ile de bu tarifi hazırlayabilirsiz.
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

11 Kasım 2019 Pazartesi

KARABUĞDAY UNLU KABAK MÜCVER

Muhterem'le Afiyetle
Son yıllarda giderek artan sağlıklı beslenme trendleri sayesinde bazı ürünlere ulaşmak giderek kolaylaşmaya başladı.
Bu ürünlerin arasında bugünkü tarifimizin ana malzemesi olan Karabuğday unu da var.
Karabuğday ve Karabuğday unu, öncelikle Glüten hassasiyeti olan Çölyak hastalarının, vegan beslenme tarzını benimseyen  ve o şekilde beslenenlerin, sağlıklı yaşam tarzını benimseyenlerin en sık kullandığı ürünlerin arasında yer alıyor.